Två män anhållna för misshandel

Två män i 40-årsåldern har anhållits misstänkta för grov misshandel i Finspång.

Polisen har slagit fast att de två händelserna på Östermalm i Finspång inte har med varandra att göra.

Polisen har slagit fast att de två händelserna på Östermalm i Finspång inte har med varandra att göra.

Foto: Johan Nilsson

Finspångs kommun2019-10-10 15:30

En man fick vid midnatt mellan onsdag och torsdag föras till sjukhus med skador efter att ha blivit misshandlad i en lägenhet i stadsdelen Östermalm i Finspång. Alltså i samma område som den andra händelsen som ledde till att en 25-årig man sitter anhållen misstänkt för försök till dråp. 

– De två händelserna har ingenting med varandra att göra. Det rör sig om två vitt skilda händelseförlopp, säger Janne Fryksén, gruppchef vid polisen i Norrköping.

Polisen fick vid midnatt ett larm om en misshandel på Östermalm. När polisen kom till platsen kunde två män i 40-årsåldern gripas, misstänkta för misshandeln. En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus i ambulans med sårskador. Han ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad. 

– De misstänkta gärningsmännen och målsägaren har någon slags relation sedan tidigare. Det var inte okända personer som bara stormade in i lägenheten, berättar Janne Fryksén.

Polisen har inte kunnat klargöra om något tillhygge har använts under misshandeln. De två gripna männen fördes till polisstationen i Norrköping för att förhöras.

– Innan vi kunde prata med dem var de tvungna att nyktra till. Hittills har vi haft ett förhör med dem, säger Janne Fryksén vid 14-tiden på torsdagen.

En teknisk brottsplatsundersökning har genomförts på platsen. Polisen har också knackat dörr i området för att ta upp eventuella vittnesmål från boende i närheten. 

De två männen anhölls vid lunchtid på torsdagen misstänkta för grov misshandel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!