Vi har under en längre tid sökt nuvarande ägare till glasbruket, Arnfinn Röste, för att reda ut vem som har vd-posten just nu. Men han har fortfarande inte gjort sig anträffbar.

Enligt uppgifter ska den nyligen tillträdda vd:n Emma Ohlson plötsligt ha slutat, men inte heller hon har gått att nå, förrän nu. I ett sms skriver hon: "Jag har ingen kommentar för stunden".

Oklarheterna kring ledningen på glasbruket påverkar de anställda.

– Det känns verkligen rörigt och oroligt, men vi jobbar på så gott vi kan, trots att vi inte har så mycket styrning angående produktionen just nu. Vi har inte någon arbetsledning här på plats, säger en av de anställda, som vi har pratat med, och efterlyser mer information.

Inte heller de som arbetar med turistnäringen på orten har några besked att ge kring ledningsfrågan.

– Vi hoppas så klart att det kommer att bli mer tydligt och att allt löser sig. Det är viktigt i det här läget att informera om att verksamheten i glasbruket ändå pågår som vanligt och att det är öppet, säger Fredrik Franzén på Destination Rejmyre.

Den nuvarande ägaren Arnfinn Röste köpte 2015 glasbruket tillsammans med Ulf Rosén och Ulf Waage. Ulf Rosén utsågs till vd. I början av 2017 köptes Ulf Waage ut, och senare samma år sålde Ulf Rosén sin del och Arnfinn Röste blev ensam ägare.

I januari i år kom beskedet att Ulf Rosén slutat som vd. Orsaken angavs vara meningsskiljaktigheter om hur glasbruket skulle drivas.

Som ny vd presenterades Emma Ohlson. Det var den 5 februari. Men nu är det alltså återigen oklart kring ledningsfrågan.