Vid Miljöpartiet de gröna i Finspångs årsmöte valdes Camilla Boström till ny ordförande.

– Jag har ingen politisk bakgrund, men har alltid varit sakpolitiskt engagerad. Jag har varit kooperativ rådgivare och har jobbat mycket med samhällsutveckling och socialt entreprenörskap, säger hon.

50-åringen lyfter fram sitt stora engagemang vad gäller förändringskraften.

– Vi vill öppna upp vår verksamhet. Målet är att verka tillsammans med engagerade människor som vill utveckla Finspång, säger Camilla Boström.

Hon påpekar att det handlar om att bredda engagemanget i olika frågor.

– Vi jobbar inte bara med miljöfrågor. Vi arbetar även inom fler områden som exempelvis hållbar ekonomi, landsbygd, äldreomsorg och hållbart näringsliv.

Camilla nämner vikten av en medborgarnära utveckling.

– Många mår dåligt i samhället med psykisk ohälsa och ensamhet. Vi måste kunna forma en vision om hur Finspång ska se ut om 30–40 år, betonar Camilla Boström.

Miljöpartiet i Finspång tappade nästan en tredjedel av rösterna, ett av två mandat i kommunfullmäktige, och valde att avstå från att vara med och bilda styrande majoritet i Finspång.

– Vi tycker att det är viktigt att inte vara ett stödparti. Nu ska vi omformera, spetsa och bredda vår politik. Vi vill vara en kraft för hållbar utveckling inom många fler politikområden och för alla som på olika sätt vill verka för att minska klimatutsläppen i just vår kommun, konstaterar Camilla Boström.

I styrelsen ingår dessutom: gruppledaren Gudrun Skoog, Monica Brodén, Ingela Billström, Herman Vinterhjärta och Bengt Nordström (ersättare).