Caroline lämnade jobbet och startade eget

Caroline Esping lämnade fast jobb och satsade helhjärtat på sitt företag. "Nu jobbar jag med det jag brinner för", säger hon.

Sandra Sund får behandling av Caroline Esping. Ansiktsbehandlingar för att på olika sätt minska rynkor och se yngre ut blir allt populärare.

Sandra Sund får behandling av Caroline Esping. Ansiktsbehandlingar för att på olika sätt minska rynkor och se yngre ut blir allt populärare.

Foto: Mikael Grip

Finspångs kommun2019-11-29 09:00

Caroline arbetade för tio år sedan med konventionell hudvård och parfym på Arlanda flygplats. 

– Jag kände att jag inte riktigt kunde stå för vad jag sålde. Därför sa jag upp mig och bara kastade mig ut, berättar Caroline när vi träffas i hennes hudvårdssalong och butik på Bergslagsvägen i centrum. 

Innan Caroline 2010 startade Hälsa på utbildade hon sig till ekologisk hudterapeut och näringsrådgivare.

– Det var tufft i början. Familjen fick flytta till en mindre lägenhet, eftersom jag inte hade råd att ta ut någon lön. Men jag ville verkligen jobba med det jag brinner för och tror på och jag ville jobba med människor. 

Allt som används på Hälsa på ska vara ekologiskt och komma från naturen.

– Det är jätteviktigt. Även om jag skulle tjäna mer pengar på att ta in andra produkter, så måste jag hålla mig till det jag lovar och vara konsekvent. Veganskt kommer mer och mer och det har vi både som makeup och till hudvård.

Är du helt säker på att dina produkter är helt utan kemikalier?

– Jag följer den forskning och de studier som finns. Allting som vi säljer har jag valt själv. Sedan har jag en lista med kemikalier, som hela tiden uppdateras om vad som är okej eller inte. 

Omsättningen och vinsten har ökat varje år och de senaste åren har företaget haft en person anställd på halvtid. Men allt jobb har också krävt mycket kraft och tid, både av Caroline och hennes familj.

– O ja, för ett och halvt år sedan var jag nära att gå in i "väggen". Det är svårt att bromsa när man lever sin dröm. Det går inte att arbeta dygnet runt, även om det är det roligaste som finns. Nu har jag till exempel butiken stängd på måndagar för att kunna erbjuda sällskap och grupper behandlingar på dagtid i lugn och ro.

Något som efterfrågas mer och mer är "facelift-massage", där Caroline arbetar med olika verktyg för att släta ut hyn i ansiktet och göra den synbart yngre. 

– Huden "rollas" med olika verktyg för att minska rynkor. 

Fungerar det verkligen?

– Jadå. Men det är ingen "quickfix". Det gäller att gå på regelbundna behandlingar och även fortsätta själv hemma. Plus att det gäller att leva sunt också.

Lokalerna har nyligen genomgått stora förändringar.

– Eftersom behandlingarna hela tiden ökar, ville jag få till mer av en "salongkänsla", vilket jag tycker vi fått nu. Vi satsar helhjärtat på det här, poängterar Caroline Esping innan hon tar hand om nästa kund. 

Caroline Esping har jobbat hårt i många år för att nå ett större kundunderlag och därmed få en bättre ekonomi i sitt företag.
Caroline Esping har jobbat hårt i många år för att nå ett större kundunderlag och därmed få en bättre ekonomi i sitt företag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!