De yogar tillsammans mot cancer

På söndag arrangeras Yoga of Hope i Finspång, ett yogapass till förmån för Barncancerfonden.

Yogaläraren Nicolina Savbäck arrangerar yogapasset för Yoga of Hope i Finspång.

Yogaläraren Nicolina Savbäck arrangerar yogapasset för Yoga of Hope i Finspång.

Foto: Privat

Finspångs kommun2019-10-31 09:00

Efter ett års paus är Yoga of Hope tillbaka i Finspång för ett pass till förmån för Barncancerfonden ledd av yogaläraren Nicolina Savbäck. Yoga of Hope är ett svenskt initiativ som startade för tre år sedan och har i dag spridit sig till 32 länder, som tillsammans utövar yoga för att bekämpa cancer. 

– Det är helt otroligt roligt att det har spridit sig så pass mycket, säger Nicolina Savbäck. 

Passet kommer att hållas i Borggård i Hällestad under söndagsförmiddagen. Under en timme kommer Nicolina Savbäck tillsammans med deltagarna att yoga för att själva må lite bättre och samtidigt samla in pengar till Barncancerfonden. 

– 2017 hade vi 2 000 kronor som mål, vilket vi överträffade och fick in 2 400 kronor. I år har vi höjt ribban liten och ska försöka dra in 4 000 kronor.

Nicolina Savbäck förklarar att alla personer kan använda sig av yoga som ett verktyg för att må bättre. 

– Yoga är en träningsform som är väldigt inkluderande för de som kanske inte klarar av andra typer av träningsformer. Om vi har svåra omständigheter, går igenom en tuff del av livet eller bara behöver bli mer stresståliga kan yoga hjälpa oss. Alla kan dra nytta av det, säger hon.

Nicolina Savbäck anordnar passet för att själv kunna bidra till forskningen och även kunna ge stöd till de som är drabbade. Även för att yoga i sig kan gynna allas välbefinnande.

– De två faktorerna går ihop och tillsammans kan vi försöka att mota den hemska sjukdom som cancer är. 

Karta: Borggård
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!