"En rolig dag med många olika sporter"

För första gången anordnas Idrottens dag i Finspång. "En rolig dag, där alla kan testa olika sporter", säger Robert Axelsson, idrottskonsulent på medarrangören SISU.

Cricket är en av sporterna som går att prova på lördag. Så här såg det ut på Sportis Camp förra året, när Alfred Pettersson testade idrotten.

Cricket är en av sporterna som går att prova på lördag. Så här såg det ut på Sportis Camp förra året, när Alfred Pettersson testade idrotten.

Foto: Magnus Johansson

Finspångs kommun2019-09-26 22:00

På lördag arrangeras Idrottens dag på Grosvadsområdet.

– Det är ett nytt koncept i Finspång som vi hoppas ska locka många besökare, säger Robert Axelsson.

Det är Riksidrottsförbundet, SISU, Finspångs kommun och Medley som arrangerar dagen, som drar igång på lördagseftermiddagen.

Det finns möjlighet att prova idrotter som brottning, gymnastik, bågskytte, cricket, innebandy, ishockey, cykel, rullskidor, rullstolsbasket, ponnyridning och beachhandboll.

– Det är en stor spridning på idrotter. Elva föreningar finns på plats, säger Robert Axelsson.

Kickbikestjärnan Isak Huddén kommer att bjuda på uppvisningar och ha kickbikeskola.

– Han är Sveriges bästa kickbikeåkare och kommer att ha med sig sin egen ramp, berättar Robert Axelsson.

Vad är syftet med dagen?

– Från SISU:s sida handlar det om att vi vill jobba med rörelse hos barn och ungdomar, få barn intresserade av olika idrotter. Jag tycker att Finspång har ett fantastiskt utbud. Nu finns det chansen att testa på exempelvis cricket och bågskytte.

Rörelsebana och en stor "darttavla", där besökarna ska försöka träffa rätt med fotbollar, är andra inslag.

På kvällen anordnar Medley rörelsedisco i Aluceum.

– Det är en dag för hela familjen, mest inriktad mot barn och ungdomar. Motsvarigheterna i andra kommuner har lockat mycket folk, jag hoppas på runt 500 personer. Det ska bli jättespännande att se hur det nya konceptet fungerar i Finspång, konstaterar Robert Axelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!