Han ångrar inte satsningen i ny stad

Eriks dröm om egen tatuerarstudio blev verklighet i Finspång. "Det är suveränt här, vilken kärlek jag fått", säger han.

Erik Bergman Edström tatuerar Jimmy Jarl. Erik säger att han stortrivs i Finspång och det fungerar bra att driva tatuerarstudio på Bergslagsvägen.

Erik Bergman Edström tatuerar Jimmy Jarl. Erik säger att han stortrivs i Finspång och det fungerar bra att driva tatuerarstudio på Bergslagsvägen.

Foto: Mikael Grip

Finspångs kommun2019-10-18 20:00

För drygt två år sedan startade Erik Bergman Edström tatuerarstudion Three Monkey Tattoo på Bergslagsvägen i centrala Finspång. Många kanske höjde på ögonbrynen och funderade över hur långvarig han skulle bli.

– Ha, ha. Ja, så kanske det var. Jag vågade satsa, eftersom vi blev unika. Det fanns och finns ingen annan tatuerare i Finspång. Jag var också riktigt sugen på att köra min egen grej och inreda min egen studio. Min fru Alexandra är också med på resan och erbjuder numera piercing.

Erik hade under många år arbetat som tatuerare på studios i Norrköping och andra större städer, när han och Alexandra bestämde sig för att starta eget. Han berättar att tatuerarbranschen fortfarande dras med ett orättvist dåligt rykte.

– I början kom det in en del människor med kontanter och ville betala direkt i handen. De trodde inte vi hade swish, möjlighet att betala med kort och diverse andra betallösningar. Vi är som vilken butik som helst, säger Erik.

Erik berättar att fördelarna med att ha verksamheten i Finspång överväger eventuella nackdelar.

– Ekonomin är viktig och det är billigare att hyra här jämfört med Norrköping. Jag behöver inte känna samma stress att dra in en viss summa, för att klara en dyr hyra. 

Men det finns utmaningar. Som företagare med enskild firma måste han och hans fru göra allt själva.

 – Som tur är sköter Alexandra bland annat den administrativa sidan. Nu har jag precis tagit in en kille, så vi kommer att jobba skift för att kunna möta alla bokningar. Många vill komma efter jobbet och det är då vi brukar stänga, därför testar vi det här ett tag.

Kunderna kommer ungefär lika mycket från Finspång, som från övriga landet.

– Vi har också kunder från till exempel Danmark och Finland. En del av våra kunder bli förvånade när de kommer hit och ser vår studio. Att något sådant som vi erbjuder kan finnas i Finspång överraskar många på ett positivt sätt, förklarar Erik.

Att Erik har fått stor kärlek till Finspång går inte att ta miste på. Sedan ett år tillbaka bor han tillsammans med sin fru och lilla dotter i samma kommun där han har sin studio.

– Det är suveränt här och nära till allting. Kunderna från Finspång är ofta hårt arbetande människor, som vet vad de vill och det är aldrig några problem med betalningarna. De gör alltid rätt för sig och jag älskar dem, att det skulle bli så hade jag ingen aning om när jag startade.

"Ekonomin är viktig och det är billigare att hyra här jämfört med Norrköping", säger Erik Bergman Edström.
"Ekonomin är viktig och det är billigare att hyra här jämfört med Norrköping", säger Erik Bergman Edström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!