Här är företagets nya cafésatsning

Coop Finspång nyanställer när de ska driva kafé i egen regi och planerar att flytta bageriverksamheten till lokalerna på Vibergaområdet.

Björn Andersson, ordförande, Coop Finspång, och Anders Svensson, vd, Coop Finspång, vill utveckla hela Vibergaområdet.

Björn Andersson, ordförande, Coop Finspång, och Anders Svensson, vd, Coop Finspång, vill utveckla hela Vibergaområdet.

Foto: Magnus Johansson

Finspångs kommun2020-01-14 08:30

Coop Finspång köpte Ekens bageri i november. Nu tar de även över driften efter Lindahls bageri på Viberga och startar upp Coop Café.

– Vi måste utveckla hela Vibergaområdet, betonar Björn Andersson, ordförande i Coop Finspång.

I höst ska inte bageriverksamheten vara kvar i bottenvåningen på Matpalatsets lokaler i Finspångs centrum, där bageriet ligger i dagsläget.

– Vi planerar att investera i ett bageri på Viberga. Vi räknar med att det ska vara klart under senhösten, säger Björn Andersson.

Satsningarna innebär nyanställningar.

– Vi har anställt ytterligare en konditor till bageriet och tre fast anställda följer med från Lindahls plus att vi nyanställer en person till kafét, säger Anders Svensson, vd, Coop Finspång.

Han understryker att Coop vill få en bättre utväxling av bageriköpet och inte vill konkurrera med befintliga hyresgäster. 29 februari stänger Lindahls bageri efter åtta och ett halvt år på Viberga.

– Det är lite vemodigt och ledsamt. Det hade inte blivit så om inte Coop själva ville prova något eget. Det har gått bra under de här åren, även om vi trodde att det skulle vara lite mer kunder, säger Björn Lindahl, vd, Lindahls bageri.

Tre fast anställda i personalen erbjuds att följa med till nya kaféverksamheten.

– Det var viktigt att se till att de får samma villkor som de har i dagsläget.

Hur påverkar stängningen Lindahls?

– Inte så mycket, det är vår minsta enhet. Vi koncentrerar oss på Norrköping och slipper transporterna, som inte ligger i tiden, konstaterar Björn Lindahl.

Coop Café ska öppnas i mars.

– Det blir en mysigare miljö med innertak. Vi ska bland annat ha mer husmanskost och take away, förklarar Anders Svensson.

Det blir en del andra ombyggnationer i lokalerna.

– Vi ska flytta förbutiken, så att den ligger direkt vid entrén, där vi ska ha en stor glasvägg in mot butiken och vi ska göra vårt kassaområde större, säger Anders Svensson.

Han förklarar också att det dessutom planeras för en solfångaranläggning som ska byggas på taket på Vibergabyggnaden.

– Det är en tremiljonerssatsning, men det räknar vi med att få tillbaka på sju år, när vi sparar el, säger Anders Svensson.

– Det är ännu en del i hållbarhetstänkandet. Vi vill inte bara vara en livsmedelsbutik, utan göra Viberga ännu mer attraktivt, konstaterar Björn Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!