Höstlovskul för barn och ungdomar

Finspångs kommun bjuder ni lediga barn och ungdomar att under höstlovet delta i flera olika lovs- och halloweenaktiviteter.

Finspångs kommuns höstlovsprogram innehåller flera olika aktiviteter för barn och ungdomar. Bland annat kan man pyssla på biblioteket och i foajén till Kulturhuset

Finspångs kommuns höstlovsprogram innehåller flera olika aktiviteter för barn och ungdomar. Bland annat kan man pyssla på biblioteket och i foajén till Kulturhuset

Foto: Linnéa Hellqvist

Finspångs kommun2019-10-24 10:00

Vecka 44 innebär höstlov för alla barn och unga i skolåldern i Finspångs kommun. Tillsammans med fritidsgården Hörnan, Kulturhuset och biblioteket arrangerar Finspångs kommun flera aktiviteter som barn och unga kan göra under deras lediga vecka. För andra året i rad kommer biblioteket att göras om och bli "rysliga bibblan" lagom till Halloween.

– Vi kommer under hela veckan att skylta med spöken och skräck. Temat "rysliga bibblan" passar bra på hösten, då kan man spöka till det lite. En kväll har vi spökkväll för modiga barn, då är biblioteket öppet efter att vi stängt och då blir det spökliknande aktiviteter, säger Clara Nyström, barnbibliotekarie. 

På biblioteket kommer man bland annat kunna skriva egna skräckberättelser eller delta i en monsterverkstad där man får möjlighet göra sitt eget monster. Tillsammans med Kulturhuset anordnas även en spökvandring i form av en tipspromenad utomhus. 

– Tipspromenaden startar på biblioteket och sedan går man till Kulturhuset. Det är lite frågor och ett utomhusäventyr, förklarar Clara Nyström.

Kulturhuset bjuder in till pyssel i foajén och kommer också att visa film. Även fritidsgården Hörnan har fyllt veckan med höstlovsaktiviteter för ungdomar som går i sjunde till nionde klass. 

– Vi satsar lite på och kommer att fira Halloween. Det är väldigt uppskattat av barnen, för alla åker inte iväg på höstlovet utan är hemma, säger Inga-Lill Hansson, fritidsledare på Hörnan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!