Lägenheterna är till salu för 75 miljoner

Tre fastigheter på Bävervägen ligger ute till försäljning för 75 miljoner kronor. Oroade hyresgäster vill ha en snabb lösning.

Tre fastigheter på Bävervägen i Finspång ligger ute till försäljning för 75 miljoner kronor.

Tre fastigheter på Bävervägen i Finspång ligger ute till försäljning för 75 miljoner kronor.

Foto: Mikael Grip

Finspångs kommun2019-10-25 11:00

47 lägenheter fördelade på tre byggnader, med två- respektive tre plan, på Bävervägen är till salu. Enligt annonsen på Blocket värderas fastighetsbeståndet till 75 miljoner kronor. De tre hyreshusen har sedan 2016 ägts av företaget Lapnars dotterbolag, Hårstorps Fastigheter.

Vid ett bostadsmöte för ett par veckor sedan informerades hyresgästerna om försäljningen. Sedan dess har många av de boende känt en oro för vad som ska ske.

– Vi hoppas att en ny ägare kan ta över snabbt, annars tror vi det kommer fallera, säger Sven-Åke Pettersson, förtroendevald i Hyresgästföreningen.

Han har bott i området i tolv år och berättar att det varit eftersatt med underhåll, både i lägenheterna och i bostadsområdet.

– Stora springor i altandörrar och handtag på toaletter lagas inte. Dessutom behöver garageportarna bytas ut. Det är även bristfällig skötsel av utemiljöer. På vintern skottas och sandas det inte tillräckligt.

Han påpekar att nästan alla lägenheter i husen är uthyrda. 

– Vi har lägre hyror än exempelvis Vallonbygden, men det beror på att vissa saker i fastigheterna inte sköts till hundra procent. Nuvarande hyresvärd har ambitioner, men har insett att det kostar pengar.

Amir Hossein Vakili, styrelseledamot i Lapnar AB, vill inte kommentera varför fastigheterna ska säljas och håller inte alls med om påståendet om bristande underhåll. 

– Mina fastigheter sköts på toppnivå. Att underhållet skulle vara eftersatt stämmer inte alls, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!