Så vill de dra publik till klubben

Klubb Plektrum fortsätter satsa under hösten. "Så länge jag är ansvarig kommer vi att fortsätta", säger Patrik "Pata" Persson.

Patrik "Pata" Persson ser fram emot en ny säsong med Klubb Plektrum.

Patrik "Pata" Persson ser fram emot en ny säsong med Klubb Plektrum.

Foto: Mikael Grip

Finspångs kommun2019-09-02 20:30

Klubb Plektrum huserar i bottenvåningen på Hugo i Finspång, där Patrik "Pata" Persson är evenemangsansvarig. Med sig på tåget när det gäller Klubb Plektrum har han också Olof Wikström och Daniel Persson.

– Vi har satt ramen för vad vi vill uppnå. Nu satsar vi på att dra hit mycket publik under höstens två konserter, berättar "Pata".

Premiären för Klubb Plektrum skedde i februari 2016, då Bloodbound var först ut. Bland andra band som rockat loss på Klubb Plektrum märks Anvil, från Kanada, Dia Psalma och Entombed AD.

På höstens nypremiär blir det på nytt hög volym när The Haunted från Göteborg kommer på besök. Deras musik går under benämningen trashmetal med inslag av melodiös dödsmetall. 

– En kul bokning som har sin publik. Det är många utanför Östergötland som har bokat biljetter. Sedan försöker vi alltid ha ett förband från närområdet. Support till The Haunted blir Open Surgery från Finspång, säger "Pata".

Höstens andra spelning görs av Freedom Call. Det tyska powermetalbandet kommer att ha Rexoria, från Linköping, som förband.

– 360 personer har vi tillstånd att ta in och det hoppas vi förstås på vid varje konsert, förklarar "Pata" med ett leende.

Att driva en hårdrocksklubb och få ekonomin att gå ihop har sina utmaningar.

– Ja, det är alltid ett vågspel och vi har gått på några nitar ekonomiskt. Men nu känner vi oss trygga i det vi gör. Det är väldigt roligt att arrangera hårdrockskonserter. Publiken är alltid riktigt entusiastisk, säger Patrik "Pata" Persson. 

The Haunted, från Göteborg, är först ut den 13 september.
The Haunted, från Göteborg, är först ut den 13 september.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!