Det var för nästan exakt ett år sedan som beskedet kom – Coop Forum skulle lägga ner sin butik på Ingelsta. Beslutet fattades då butiken enligt företaget under lång tid gått med förlust. Sammanlagt 31 anställda berördes av nedläggningen.

Den 17 juni 2018 var sista dagen som man kunde handla på stormarknaden.

Ett år efter nedläggningsbeslutet så står fortfarande lokalen, med undantag för restaurangen vid entrén, tom. Den senaste tiden har dock fordon tillhörande hantverkare stått parkerade på den tillhörande parkeringen.

Artikelbild

| Den senaste tiden har hantverkare dykt upp vid lokalerna. "Vi är måna om att hålla vår fastighets i bra skick", säger Hans Uhrus.

Enligt fastighetsägaren NFF Nordic AB jobbas det fortfarande med att hitta nya hyrestagare.

– Sedan det att Coop stängde har vi varit sysselsatta med återställande av lokaler samt att ha en dialog med tänkbara hyresgäster, säger Hans Uhrus, kommunikations- och presschef på företaget.

Hur många har visat sitt intresse – och hur många finns det kvar i dagsläget?

– Vi har i dagsläget tre intressenter som vi för en diskussioner med.

Vilka typer av verksamheter har de hyrestagare som ni förhandlar med?

– Vi är självklart förhindrade att ge några detaljer kring de diskussioner som pågår, men det rör sig om normal detaljhandelsverksamhet.

Kan det bli aktuellt med att stycka upp lokalen?

– Vi ser på olika alternativ och utesluter inte något. Fastigheten har även en byggrätt som gör att dialogen med våra huvudintressenter öppnar för fler möjligheter.

Vi har ju sett att hantverkare jobbar i fastigheten – när tror du ni den nya hyrestagaren kan öppna?

– Som ägare månar vi om att hålla vår fastighet i bra skick, övergripande underhåll och att anpassning av lokalerna sker fortlöpande. Förhandlingarna får ta den tid de tar. Det viktigaste är att få en perfekt hyrestagare, säger Hans Uhrus.