Enligt planerna skulle Jimmy Ålund, som blev historisk när han vann en deltävling i Pro Stock i den stora NHRA-serien i USA som förste europé förra året, köra fyra tävlingar där under våren.

Men fyra kommer vara sex när han är färdig.

– Efter att jag kört de fyra blev jag sugen på att köra ett par till. Det fanns lite i tankarna från början och jag hade option på två tävlingar till, men jag ville se hur det skulle funka sponsormässigt först och om det skulle kännas roligt. Ekonomiskt gick det ändå hyfsat så vi valde att satsa, säger Ålund nyss hemkommen från Las Vegas.

De två första tävlingarna hyrde han en Pontiac Gxp av teamet KB Racing som han körde för förra året. Sedan bytte han bil till en Camaro från tävling tre. Den gångna helgen har han varit i Las Vegas för säsongens femte tävling där han tog sig fram till elimineringsrunda nummer två med de åtta bästa kvar. Där åkte han dock ut mot Erica Enders-Stevens, som sedan också vann tävlingen totalt.

– Jag trodde först inte att det skulle gå att lösa Las Vegas-tävlingen eftersom det är dyrt och krångligt att få över trailern från öst- till västkusten, men det gick att lösa genom att vi hyrde en trailer som vi fick hjälp att köra över. Den här gången kunde jag inte ha med mig mitt eget team som inte kunde få semester från sina jobb men då hade jag två andra till hjälp som ska köra den här bilen själva efter mig, berättar Jimmy.

En tävling återstår nu i USA under våren innan fokus riktas om mot EM. I Houston, Texas, om knappt två veckor, kommer hans mekaniker Petter Greborn och Christer Bergström återigen finnas med.

Är ni nöjda med resultaten i år?

– Det är ju en serie med världens bästa. Vi är ganska nöjda, även om vi vill vinna. Men man måste vara realist också, vi har inte riktigt haft tusendelarna på vår sida. Men det är en tävling kvar så chansen finns fortfarande, svarar Ålund.

Det kan bli fler USA-tävlingar i sommar eller i höst – om det passar med EM som fokus riktas mot efter tävlingen i Houston. Och kampen för att vinna det tionde EM-guldet totalt, med start i England den 22 maj.

– Vi ska börja meka litegrann imorgon (torsdag) och redan helgen efter Houston är det årets första testkörning i Malmö. Då får vi se om vi blivit något smartare och duktigare av det här, jag ser det ju som utbildning samtidigt. De andra teamet i EM har nog inte legat på latsidan medan vi varit i USA, säger Ålund som inför EM-starten förstärkt teamet med en man till, Jonas Widlund.

Det ska göra ett bra team ännu bättre i jakten på tvåsiffrigt på EM-guldhyllan.