De ska driva hotell och restaurang på Gryts varv

Nu är det klart med nya arrendatorer på Gryts varvs restaurang och hotell & Konferens. Planen är att öppna till valborg för trion Ola Norén, Ewa Lindh Nison samt Lucas Nison.

Ola Norén, Ewa Lindh Nison samt Lucas Nison, så heter de tre nya arrendatorerna på Gryts varvs restaurang och hotell & Konferens

Ola Norén, Ewa Lindh Nison samt Lucas Nison, så heter de tre nya arrendatorerna på Gryts varvs restaurang och hotell & Konferens

Foto: Privat

Gryt2021-04-14 17:00

Ola Norén tar emot i restaurangen på Gryts varv. Han, hans sambo Ewa Lindh Nison samt hennes son Lucas Nison tar över arrendet av Gryts varv Restaurang, Hotell & Konferens - men det rör sig inte om helt främmande mark.

– Jag har känt ägaren till varvet i 19 år, jag och min kompis fick fel på båten och åkte in hit och på den vägen är det, minns Ola Norén som berättar att han därefter samarbetat med de olika krögarna under åren och bland annat har anordnat olika event, som exempelvis midsommarfester och annat.

Som så mycket annat påverkar coronapandemin verksamheten i Gryt.

– Förra året var det ju väldigt mycket båtfolk, corona har gjort att många köpt båtar och gett sig ut men även bilburna gäster har hittat hit. Vi hoppas ju att vi får en lika bra sommar i år, men mindre covid-19, så vi kan köra mer trubadurer och dans, säger Ola Norén som tillägger att det även har inkommit förfrågningar om konferensdelen.

– Vi får se vad som händer framöver men vi följer ju naturligtvis Folkhälsomyndighetens restriktioner.

När det gäller verksamheten i stort hoppas Ola och Ewa att det alltså ska bli möjligt att bjuda på fler musikuppträdanden. Men man vill även sätta sin prägel på andra sätt.

– I början blir det lite kosmetiska förändringar i restaurangen. Men vi ska ha hög service och har varit väldigt lyhörda på vad båtfolk efterfrågar när det gäller menyn. Vi ska ha vällagad mat, gärna god husmanskost, förklarar Ola Norén som tillägger att planen är att öppna till valborg.

– Det hänger på olika tillstånd men det finns ju en historik här så jag hoppas att handläggningstiden inte blir så lång. Sedan ska vi köra helgerna i maj och därefter öppnar vi upp successivt under juni.

De tre arrendatorerna kommer alla att jobba under högsäsongen.

– Lucas kommer att ta hand om bar och inköp, jag kommer att vara lite överallt och Ewa mer åt hotellverksamheten och restaurangen där hon har lång erfarenhet. Vi har anställt flera kockar och så kommer det att bli sommarjobbare. Vi kommer att behöva vara sammanlagt 10-15 stycken under sommaren.

De vill fortsätta erbjuda skoterturer men också utöka samarbetet med Ostkusten kajak och även andra aktörer.

– Vi ser inte de andra verksamheterna härute som konkurrenter utan mer som kollegor. Vi får hjälpas åt de här sommarveckorna så det blir så bra som möjligt, säger Ola Norén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!