Här är sommarens storsatsning i Fyrudden

På fredagen öppnade nya Fyruddens pizzeria och samtidigt pågår bygget av den nya terrassen som ska stå klar om några veckor. Ägartrion hoppas på en sommar med vikande coronasmitta.

Krister Eriksson i Fyruddens pizzeria som öppnar fredag 21 maj.

Krister Eriksson i Fyruddens pizzeria som öppnar fredag 21 maj.

Foto: Patrik Selsfors

Gryt2021-05-21 17:30

Det var strax före jul som det blev klart att Krister Eriksson, Anna Biörsmark och kökschefen Martin Jardelin (som tidigare drivit Gryts varv, Hotell och Konferens) tagit över Fyruddens restaurang, butik och glasscafé. I påskas öppnade de restaurangdelen men de har också förberett för flera nyheter varav en är en pizzeria, placerad intill glassbaren.

Den ursprungliga planen var att öppna pizzerian till kristi himmelsfärd men på grund av sjukdom fick man vänta med premiären tills veckan efter, alltså fredag den 21 maj. Men nu är den igång fredagar, lördagar samt söndagar och även glassbaren och caféet har slagit upp portarna.

– Fyruddens pizzeria hade faktiskt smygpremiär redan på torsdagen då en grupp militärer kommer hit, vi ser verkligen fram emot att öppna pizzerian nu, säger Krister Eriksson som tillägger att kunder kan äta på plats vid något av borden inne eller på uteserveringen men också välja take-away.

Men fler saker pågår i hamnområdet, det snickras för fullt lite längre bort där man anlägger en ny terrass i anknytning till den befintliga.

– Vi hoppas att den står färdig och kan tas i bruk någonstans runt nationaldagen. Tanken är att det ska vara en välkomnande syn när man kommer in med båt från havet och som gäst har man ju utsikt över vattnet, berättar Krister Eriksson.

Hur har den första tiden härute varit med tanke den fortsatta smittspridningen?

– Vi är jättepositiva och har också fått mycket positiv respons från boende härute. Trots att det har varit rätt så dåligt väder än så länge har vi haft många gäster. Nu hoppas vi ju att restriktionerna framöver kan tillåta att det blir en förlängning av tiderna så vi kan ha öppet till 22.30, man går ju och väntar på att smittspridningen ska avta, säger Krister Eriksson.

– Men vaccineringen har ju satt fart nu och vi lärde oss ju förra sommaren att ju varmare det blir desto bättre är det så det hoppas vi på.

Förutom detta har man nu också fått igång sjömacken på kajen efter att ha bytt ut en bränsletank och anpassat macken efter de regleringar som finns och fått den godkänd av Räddningstjänsten.

– Ja, den är igång, kortläsaren fungerar dock inte just nu, vi har beställt en som kommer framöver. Men man kan bara ta kontakt med oss så fixar vi det genom att komma ner med en kortläsare och hjälpa till, säger Krister Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!