Nya ägare vill satsa: "Stark tilltro till skärgården"

De har tidigare drivit Gryts varv, nu har man tagit över driften av bland annat restaurangen och livsmedelsbutiken i Fyrudden. I påsk slår man åter upp dörrarna till restaurangen.

Martin Jardelin, Anna Biörsmark samt Krister Eriksson på restaurang Fyruddens uteservering med hamnen som fond.

Martin Jardelin, Anna Biörsmark samt Krister Eriksson på restaurang Fyruddens uteservering med hamnen som fond.

Foto: Patrik Selsfors

Gryt2020-12-23 10:00

Driften av restaurang, butik och glasscafé i Fyrudden har tagits över av nya ägare. Det är Krister Eriksson och Anna Biörsmark (som de senaste fem år drivit Gryts Varv, Hotell och Konferens) samt kökschefen Martin Jardelin (också Gryts varv) som kommer att stå bakom verksamheten framöver.

Den nya ägartrion tror det finns potential att utveckla verksamheten i Fyrudden.

– Vi ser väl egentligen att vi kan utveckla hela enheten i alla delar. Det finns idag butik, restaurang, glassbar och så vidare och vi tror att vi kan lägga på lite mer personlighet och tänka lite mer inriktat på vad marknaden vill ha, bedömer Krister Eriksson, som också berättar om målsättningen att få folk att upptäcka skärgården även vår och höst.

Tanken är att portarna till den nya restaurangen ska slås upp till påskhelgen 2021 medan livsmedelsbutiken redan nu är öppen som vanligt.

– Det blir vissa justeringar i restaurangen tills påsk, men sedan ska vi se lite hur allt fungerar så att vi sakta men säkert kan förbättra vartefter. Men det kommer att märkas en förändring, absolut, berättar Krister Eriksson.

– Vi vill också addera lite känsla av att det händer saker och ting, en anledning att åka till Fyrudden. Det kan bli lite mer butiker och mer saker att göra, uppleva och handla i Fyrudden i framtiden.

De gör bedömningen att skärgården har framtiden för sig, inte minst efter den senaste sommarens "hemester"-trend, beroende på coronan.

– Vi har en stark tilltro att skärgården som plats kommer att vara ett tillväxtområde under flera år framöver med tanke på att folk nu har fått upp ögonen för vad skärgården kan erbjuda. Vi ser att vi hade många fler nya besökare i skärgården i somras, säger Krister Eriksson, som också vill skapa mer tillgänglighet i form av till exempel fler parkeringsplatser.

Huruvida de kommer att fortsätta med konferens- och hotellverksamheten i Gryts varv är inte helt klart ännu.

– Anna och jag köpte alltså Fyrudden och bildade då ett driftsbolag tillsammans med vår nuvarande köksmästare Martin Jardelin. Sedan har vi möjlighet att vara kvar på Gryts varv också, men är inte riktigt säkra på hur det ska bli där ännu, förklarar Krister Eriksson.

– Vi har en fortsatt dialog med de inblandade parterna på Gryts varv om det blir en fortsättning eller om vi ska lägga all fokus på Fyrudden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!