Tom Sjöstedt i Kocklandslaget

För Tom Sjöstedt född 1975 och uppväxt i Narebo utanför Gusum var tredjeplatsen i Årets Kock 2002 en milstolpe. Nu har karriären fått ytterligare en skjuts framåt.

Tom Sjöstedt, uppväxt i Narebo utanför Gusum, är under fyra år projektanställd i Kocklandslaget.

Tom Sjöstedt, uppväxt i Narebo utanför Gusum, är under fyra år projektanställd i Kocklandslaget.

Foto: Fotograf saknas!

GUSUM2005-05-07 04:00
Sedan februari i år är han en av nio medlemmar i det nya Kocklandslaget. Ett projekt som varar i fyra år och som kulminerar i OS för kocklandslag i Tyskland 2008.
Tom Sjöstedt var en aning besviken över sin tredjeplats när NT nådde honom i bilen efter bronsplatsen 2002. Det var bara seger som räknades tyckte han då men yrkeslivet bland grytor och kastruller har gått som på räls.
Fram till januari 2003 var arbetsplatsen Högbo Brukshotell i Sandviken där stjärnkocken Gert Klötzke var chef och tillika ansvarig för det tidigare Kocklandslaget. I dag är Klötzke vd för Gripsholms Värdshus i Mariefred.
Fågelbrohus på Värmdö blev Toms nästa arbetsplats och sedan i november 2004 jobbar Sjöstedt inne i centrala Stockhom på Brasseri By the Sea vid Skeppskajen. En restaurang med cirka tjugo anställd beroende på årstiden och som lagar en hel mat ur det franska köket.
Innan 2008 är det många aktiviteter för Kocklandslaget. Många sponsorgrejer och inspelningar för TV4 och dess program Middagstipset.
För att spetsa kompetensen ytterligare skall de nio kockarna under Krister Dahls ledning tävla i Luxemburg och i Chikago USA så småningom.
Gusums bidrag till Kocklandslaget gillar att laga all sorts mat men gillar kötträtter kanske mest.
På frågan vad som är hans favoritmat blir svaret så småningom.
- Då får det bli strömming.
Svensk husmanskost står sig i alla väder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om