Tom Sjöstedt trea i Årets kock-tävling

? Jag är mest besviken nu men glädjen kommer kanske om någon vecka.
Det säger trean i Årets kock-tävling Tom Sjöstedt från Narebo utanför Gusum.
? Man tävlar alltid för att vinna, säger bronsmedaljören.

Gusum2002-02-10 18:38
Den uppmärksammade och prestigefyllda tävlingen hölls på torsdagen på Grand Hotel i Stockholm och dess Vinterträdgård.
Tävlingen pågick i fem timmar och hade en restaurang- och en skollunchrätt som tävlingsmoment.
? Det var väldigt tufft med platsen, trånga bås. Jag, liksom alla deltagare, hade en medhjälpare som diskade och plockade grejor hela tiden.

Tom Sjöstedt berättar att han så fort han varit ledig under två månader tränat på de aktuella rätterna.
Hans skollunch bestod av små nötfärsbiffar, rostade rotfrukter med en majs- och tomatsalsa.
Restaurangrätten hade samma råvara för de åtta deltagarna, reninnanlår eller renytterfilé.
Sjöstedts tävlingsmeny bestod av reninnanlår med renmärg, päronsmörsås, spetskåldolme fylld med karljohansvamp, messmörsglacerade rotfrukter samt potatisfondant fylld med palsternackspuré.
I restaurangmatsjuryn satt bland andra handelsminister Leif Pagrotsky. Chefen för jordbruket, Margareta Winberg, var jurymedlem för skollunchen. Juryordförande var Sjöstedts chef, gastronomiprofessorn Gert Klötzke.
Segrade gjorde stockholmaren Andreas Hedlund följd av Magnus Lindström från Göteborg.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om