Målvakten Axel Brage slog axeln ur led och tvingades ledas av isen i torsdagens hemmamatch mot Asplöven.

Linus Söderström finns i truppen sen tidigare och mot Asplöven hoppade junioren Fredric Andersson in mellan stolparna i slutperioden, men Hästen vill ha in någon mer målvakt under Brages skadeperiod. Inte minst är det akut nu då Linus har varit sjuk i några dagar.

I söndagens bortamatch mot Leksand lär det bli Henrik Lundberg som tar platsen mellan stolparna.

Henrik lånas ut från samarbetsklubben i SHL, Örebro, och är välbekant med Norrköpingslaget sen tidigare.

– Han var ju hos oss efter jul förra säsongen och var även med i en träningsmatch i augusti. Örebro vill också att Henrik ska få spela matcher. Den här lösningen känns bra, säger Hästens tränare Mikael Johansson.

Sportchefen Niklas Czarnecki var också nöjd med överenskommelsen och hoppas att Henrik kan vara tillgänglig för den allsvenska klubben även efter matchen i Leksand.

– Vi har bara diskuterat söndagsmatchen än, men om "Henke" kan stanna längre skulle det vara en bra lösning. Överhuvudtaget ser vi nu vad bra det här samarbetet mellan klubbarna är. Det blir en "win-win"-situation, precis som det ska vara, säger Czarnecki.

24-årige Henrik Lundberg spelade fem seriematcher för Hästen under våren. Hittills har han inte stått i någon av Örebros SHL-matcher den här säsongen, men han har sen tidigare 27 matcher i högsta serien på meritlistan.

Målvaktsbytet är enda ändringen i Hästens lag i Leksand jämfört med det som besegrade Asplöven i torsdags.