– Dethär är kul, jag känner Marcus, jag tror han känner igen mig också, säger Sara Nilsson, som kommit från sitt boende i Söderköping. Hon tar en klunk av sin röda drink med isbitar som hon köpt i baren, och nickar bort mot Marcus Brogren som sitter i sin rullstol och ser nöjd ut.

Det är premiär för Marcus Brogrens eget uteställe som han definitivt satt sin prägel på genom namnet – Brogren’s. Dynamos lokaler på Tunnbindaregatan är adressen.

För ungefär en månad sedan berättade NT om hans planer på att starta en mötesplats för funktionshindrade eftersom han ansåg att möjligheterna att sa sig ut för den här gruppen är begränsad. Inte bara när det gäller tillgänglighet utan också när det handlar om den sociala biten eftersom acceptansen och förståelsen för funktionshindrade inte är den bästa i samhället. Och han vet. Han föddes med en grav cp-­skada vilket gör att han behöver rullstol, talhjälpmedel och personlig assistent.

Men driftigsom han är såg han möjligheterna att skapa något. Med viss hjälp från kommunens kultur- och ­fritidskontor kunde så portarna slås upp klockan 19 på torsdagskvällen. Och det blev snabbt trångt i baren.

– Hoppas jag inte blir full av drinken, skojar Sara Nilsson och lägger upp ett gapskratt medan hon slår sig ner på sin rollator. Så sluter Camilla Berg Wolsink upp, även hon med en röd drink i handen. Båda försäkrar att de snart ska upp på dansgolvet.

– Jag gillar mest dansbandsmusik, Lasse Stefanz och Vikingarna, säger ­Camilla och funderar på om hon ska ge sig bort till dj-­båset för att beställa sin ­favoritmusik.

Men när den lite uppoppade versionen av Diana Ross-hiten Upside down strömmar ut genom högtalarna kan hon inte låta bli att börja dansa och snart är golvet fullt av höftgungande vänner.

Stefan Thållénsom sitter i sin rullstol i ett hörn, är däremot lite mer skeptisk till att ta en svängom.

– Nja, jag tycker bättre om bilar. Jag kom hit för att jag känner Marcus, han när en driftig kille och jag tycker att det är bra att han fixat det här. Jag har känt honom i femton år, vi spelade minigolf ihop, säger han.

Snart har Marcus Brogren förflyttat sig och tagit plats bredvid sin assistent, som agerar dj. Han blickar ut över golvet.

– Det är verkligen kul att det kom så mycket folk.