Totalt saknar myndigheterna information om var 2 500 människor befinner sig. Listan över saknade kan dock innehålla personer som evakuerats.

Vissa individer som evakuerats från (öarna) Abaco och Grand Bahama har ännu inte registrerat sig hos myndigheterna, säger Carl Smith, talesperson för det nationella krishanteringsorganet Nema.
I takt med att vi kan börja samköra våra dataset kommer vi att kunna informera familjemedlemmar och återförena överlevare med deras anhöriga.
Artikelbild

| En pastor står i ruinerna av sin raserade kyrka vid High Rock på Grand Bahama.

Fler stannar kvar

Hittills har minst 50 människor konstaterats döda som resultat av orkanen, som drog in över norra Bahamas med rasande kraft den 1 september. Antalet döda väntas stiga rejält i takt med att sökarbetet fortskrider.

Vi kommer inte att spekulera om vad de slutliga siffrorna kan landa på, säger Smith.

Hittills har drygt 5 500 människor evakuerats från de värst drabbade öarna Grand Bahama och Abaco. De senaste dagarna har dock antalet människor som vill lämna öarna minskat kraftigt, enligt Nema.

"Vi är kämpar"

En av dem som stannat för att hjälpa till med att städa upp i förödelsen är Irvin Russel.

Detta är bara ett gupp i vägen. Det är ett stort sådant, men Abacos invånare är kämpar, säger han till AFP.

Tillstånd har nu getts till att återuppta passagerarflygtrafik till Abaco i begränsad skala, säger Smith, som tillägger att nödleveranser och evakueringsflyg fortsatt kommer att prioriteras.

Totalt drabbades 76 000 människor på Bahamas av Dorians framfart, enligt FN:s migrationsorganisation IOM.