– Känslorna är många och starka. Overkligt, exalterad och spänd. Skönt att vara färdig, säger Angelica som tillsammans med Annelie står bakom satsningen.
Lagret som lokalen tidigare kallades har fungerat som förvaring under många år och arbetet med att tömma det för att kunna genomföra renoveringen har tagit ungefär ett år. Därefter följde en åtta månaders renoveringsperiod som inneburit rivning, spacklande av väggar, målningsarbeten och ett nytt golv.
– Däremellan har det fötts barn och flyttats och lite sånt smått och gott, säger Angelica och skrattar.
I den gamla lanthandeln har det drivits café sedan år 2009. Då i regi av Annelie Palmqvist tillsammans med sin make. År 2016 tog Angelica och hennes make över verksamheten och öppnade även kafferosteriet Qvarsebo Kaffe.
Vad kommer att hända med caféet framöver?
– Caféet kommer att vara stängt under sommaren 2023. Med undantag för vissa speciella tillfällen som Östergötland Spirar eller Östgötadagarna. Jag känner att jag behöver fokusera på rosteriet och yogan till hundra procent.
Vad har varit mest utmanade?
– Tidsbristen. När en har småbarn och samtidigt ett projekt som ska bli klart. Det har också varit ett ganska tungt arbete att slipa och måla tak och väggar, men yogaandning för att hålla fokus har varit till stor hjälp under hela processen, säger Angelica.
Angelica och Annelie kommer att erbjuda regelbundna yogaklasser framöver och hoppas på att fler människor ska förstå att yoga kan vara en hjälp i vardagen.
– Yoga är inte en trend, det är en livsviktig del och motpol till våra överstimulerande hjärnor. Genom den här satsningen vill vi skapa ett yogacommunity i Kvarsebo där vi kan stärka varandra. Sedan vill jag också att vi ska kunna utveckla byggnaden och verksamheten till något ännu större i framtiden, som kan hjälpa fler människor att finna lugn och harmoni, säger Angelica.
Hur ser ni på svårigheten att skapa ett yogacommunity på en ort som ligger lantligt och avsides?
– Vi ser det inte som en svårighet utan mer som en utmaning. Vi får tänka utanför boxen och vill anpassa utbudet efter efterfrågan. Målet är att få fler att upptäcka yogan, och då är tillgängligheten en avgörande faktor, säger Angelica.