Under måndagens eftermiddag rapporterades det om långa köer vid Eriksbergsrondellen på riksväg 51. Anledning var att Trafikverket under samma dag hade påbörjat ett beläggningsarbete. Ett arbete som ska fortsätta augusti ut.

– Igår var det en ganska kritisk dag när arbetet påbörjades. Köerna bildades eftersom bilarna fick turas om att köra förbi i det öppna körfältet. Från och med idag (tisdag) och framåt kommer det främst vara så att ett körfält åt vartdera hållet är öppet och trafiken kommer förhoppningsvis att flyta på, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.

Förhoppningen att allt kommer att flyta på bra gäller fram till och med mitten på nästa vecka. Då har arbetet tagit sig från Ringeby till Kolstad och där ska man sedan vända för att utföra beläggningsarbete på vägsträckan österut.

– När arbetet närmar sig Kolstad kommer det att bli kritiskt igen och det uppstår en del köer, säger Camilla Hult.

Beläggningsarbetet kommer att ske dagtid mellan vecka 31 och torsdag vecka 33.

– Vill man ta sig runt arbetet kan man välja att ta sig mellan Finspång och Norrköping via väg 215 genom Skärblacka. Men vi kommer inte att leda om trafiken eftersom förhoppningen är att det, efter igår, inte kommer att vara så stora problem, säger Camilla Hult.