800 undersköterskor möts i Linköping

Under veckan är det dags för årets undersköterskedagar i Linköping. Syftet är att ge inspiration till medarbetare inom regionen.

Undersköterskedagarna i Linköping syftar till att ge inspiration till medarbetare inom Region Östergötland.

Undersköterskedagarna i Linköping syftar till att ge inspiration till medarbetare inom Region Östergötland.

Foto: Arkiv/Malin Stenström

Östergötland2019-11-18 08:00

Den 18 och 19 november kommer dagarna att äga rum på Konsert och kongress i Linköping. Totalt kommer cirka 800 personer att delta. Syftet med dagarna är att ge inspiration till medarbetare inom Region Östergötland. I år kommer ämnen inom karriärsutveckling, arbetsglädje och hur man stärker undersköterskan i teamet att tas upp.

– Det är två likadana dagar med samma program med olika människor. Dagarna handlar om undersköterskans utveckling i sin yrkesroll. Det är främst undersköterskor som kommer att delta, men en del chefer kommer också att medverka. Vår förbundsordförande Tobias Baudin kommer även att medverka båda dagarna, berättar Kristina Fingal Karlsson, ordförande för Kommunal Öst region Östergötland. 

De som ligger bakom initiativet är Region Östergötland och Kommunal. De har gemensamt utformat programmet. Undersköterskedagarna anordnades första gången 2009. Enligt Kristina Fingal Karlsson, är dagarna positiva för Region Östergötland och dess medarbetade.

– När vi hade anordnat undersköterskedagarna 2009 skapade vi utvecklingsmoduler utifrån de dagarna. 

Evenemanget har inte ägt rum varje år, men enligt Kristina Fingal Karlsson, är intresset stort. 

– Vi har inte haft det varje år, inte vartannat år heller men det är några gånger i alla fall. Genom alla år har dock den röda tråden varit undersköterskans roll på olika sätt. Det är positivt för våra grupper att få sådana här dagar. Deltagarna tycker att det är jättebra. 

Karta: Linköping Konsert & Kongress
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!