Hela världens delikatesser

Under fredag och lördag hålls Linköpings första dryck- och delikatessmässa. Ost, vin och champagne är några av delikatesserna som finns att provsmaka samtidigt som det finns möjlighet att bli utbildad i vinsmakens konst.

LINKÖPING2013-11-19 02:00

På Konsert och Kongress hålls i helgen Linköpings första dryck- och delikatessmässa. 44 utställare finns på plats under de två dagarna och visar upp sitt sortiment samtidigt som det finns möjlighet att köpa sig ett häfte med kuponger för provsmakning. Vin från världens alla hörn, whiskey från USA och ost från Linköping är några av de delikatesser som finns att provsmaka och man hoppas att kunna locka 3 000 nyfikna provsmakare under mässan.

– Vi vill anordna en trivsam tillställning där man provar goda drycker och fin mat i goda vänners lag. Mässan är både för den erfarna provsmakaren och för den som aldrig varit på något liknande förut. Här kan man utöka sin kunskap och hitta nya favoriter inom mat och dryckesvärlden, säger Johan Ilbäck, restaurangchef på Konsert och Kongress.

Bara början

För Johan Ilbäck är detta bara början och man satsar redan nu på att ha mässan varje år i tre år framöver. Man tror att mässan kommer växa och utvecklas ännu mer under åren och i grund och botten handlar det om att göra Linköping till en bättre stad att leva och verka i.

– Om vi under dessa dagar kan tillfredsställa 3 000 vin- och matintresserade har vi gjort ett bra jobb. Det handlar om att utöka utbudet av nöjen i Linköping och mat och dryck är ju något vi alla är beroende av, säger Johan Ilbäck.

Lokala importörer

Bland de stora importörerna som Miguel Torres Sweden och den helsvenska whiskeyn Mackmyra finns Cavararosa, Linköpings egna vinimportörer. Peter Lannesand är en av dem som driver företaget och enligt honom är det världens roligaste hobby.

– Jag har haft ett vin-intresse i över 25 år och nu åker vi över hela Europa på mässor för att utöka vårt sortiment och vår egen kunskap. Harmonin mellan mat och dryck är väldigt intressant och det är kul att hitta smaker som ”gifter” så att säga, säger Peter Lannesand och ler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om