Raggmunk utsedd Östergötlands landskapsrätt

Idag lördag tävlar fyra kockar om att bli årets Östgötakock. Vid en tävling på matmässan som pågår i Linköping  under dagen ska vinnaren koras. Samtidigt har raggmunken utsetts till Östergötlands landskapsrätt.

Foto: Fotograf saknas!

Linköping2008-10-11 12:31
De fyra deltagarna i tävlingen är Ingmar Lindström, Gryts Varv Hotell & Konferens, Tony Gustavsson, Mauritzbergs Slott, Mikaela Andersson, Hotellet Stallet och Thomas Abrahamsson, Hagdahls Kök.
Två heat har de tävlande på sig att övertyga juryn och vid halv fem-tiden i  eftermiddag kommer en vinnare att utses.
Mässan pågår hela dagen och förutom Kocktävlingen hålls det flera seminarier i Konsert & Kongress i Linköping samt dukningstävling och debatter. Klockan 12 idag utsågs dessutom raggmunken till  Östergötlands landskapsrätt av Regional matkultur Östergötland.
- När det serveras raggmunk på lunchrestaurangerna köar vi östgötar. Vi älskar raggmunkar och det är bara vi som kan säga det på ett effektfullt sätt: ”woaggmunk med lingonsylt och steekt flääsk”. Vi har dessutom Sveriges tre största producenter av matpotatis i vårt landskap. Nu är det dags att sätta ner foten: Woaggmunken är vår, säger Louise Alenbrand, samordnare för Regional Matkultur Östergötland.
 
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om