I fredags morse var Emelie Klasson på jobbet extra tidigt, långt före klockan 07 när hon öppnar butiken Seveneleven vid Trädgårdstorget.

– Jag visste att vi hade fått in en liten igelkott i butiken på torsdagskvällen som vi inte fick ut, säger hon.

Igelkotten hade haft en lugn natt i affären. För extra säkerhet hade den förskansat sig under en kyldisk och hade inte det minsta lust att lämna stället. Trots idoga försök, under minst en timme, att få den att lämna lokalen.

Artikelbild

Till slut fick Emelie ta till det ultimata vapnet; mjölk och bulle. Först då ansåg den lille kotten det för gott att lämna sitt gömställe under disken och låta sig trakteras.

Det är inte första gången Emelie ser den här igelkotten på Trädgårdstorget. Den verkar ha blivit lite av en kändis här under sommaren.

– Den brukar hänga här runt Trädgårdstorget. Ibland har folk blivit jätterädda att den ska bli överkörd när den går över gatan, men hittills har den klarat sig, berättar hon.

Nu återstår bara att se om "kotten" dyker upp igen i butiken. För den som en gång fått smaka mjölk och bulle – ja, den kan gå över torg för att få smaka det igen.