LÄS MER: Så laddade Ulf Kristersson (M) upp i Linköping.

Statsministern höll till vid Socialdemokraternas valstuga på Trädgårdstorget. Där delade partiet ut röda rosor och ballonger till alla som ville ha.

– Genom att komma till Linköping visar Löfven att det inte bara är Stockholm och Almedalen som är viktigt, utan hela landet, säger SSU-medlemmen Jessika Lindström från Linköping.

Det var många som trängde sig fram i folkmassan för att få ett par ord med statsministern. Agnes Höglund är bara 13 år men redan övertygad Socialdemokrat.

– De har bäst politik för sjukvård och skola. De bryr sig inte bara om individen utan hela folket, säger hon.

Hon försökte prata med Löfven men det var svårt i folkmassan. Men trots att många trängdes på Trädgårdstorget gick besöket "jättelugnt" till enligt poliserna på plats.

Många unga såg sin chans att ta en selfie med statsministern och många äldre ville skaka hand. Även om de flesta under besöket höll i rosor, eller hade den socialdemokratiska rosen på kläderna, så var det även personer med andra uppfattningar på plats.

Artikelbild

| På lördagen träffade statsminister Stefan Löfven (S) många nyfikna Linköpingsbor på Trädgårdstorget.

Energikonsulten Jonas Johansson var på väg hem från träningen och råkade av en slump infinna sig på torget när statsministern plötsligt dök upp. Han röstar blått, men stannade ändå för att få en skymt av Löfven. Jonas Johansson upplever att hans intresse för politik ökat med åldern.

– Jag är 27 år och nu har man utbildat sig, kommit in i vuxenvärlden, rest och är mer medveten om vad som händer i världen. Man har varit med i låg- och högkonjunktur och kan bilda sig en uppfattning. Jag tror man blir lite mer källkritisk med åldern, på ett bra sätt. Man läser flera olika medier, resonerar han.

När Stefan Löfven väl lyckades ta sig ur folkmassan och till den väntande bilen hade hans planerade halvtimme dröjt till ett 45 minuter långt besök. En sista selfie med ett barn, sedan hoppade han in i bilen.

På lördagskvällen kommer TV4 sända en statsministerduell på Linköpings Konsert & Kongress mellan Stefan Löfven och Ulf Kristersson (M).