Säkerhet lyfter Combitechs försäljning

Combitech redovisar en ökad försäljning och ett rörelseresultat på 107 miljoner kronor för årets nio första månader.

"Det är tydligt att den nya säkerhetsskyddslagstiftningen från i våras, bidrar till att sätta säkerhetsskydd högt på agendan" säger Combitechs vd Hans Torin.

"Det är tydligt att den nya säkerhetsskyddslagstiftningen från i våras, bidrar till att sätta säkerhetsskydd högt på agendan" säger Combitechs vd Hans Torin.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköpings kommun2019-11-20 07:31

En ökad efterfrågan på säkerhetsskydd inom det civila och militära totalförsvaret är en av förklaringarna till den ökade försäljningen för teknikkonsultbolaget. 

Resultatet 107 miljoner är i nivå med fjolårets för samma period, 111 miljoner. Med en omsättning på 1,8 miljarder kronor ger det en rörelsemarginal på 5,9 procent för perioden.

– Det är tydligt att den nya säkerhetsskyddslagstiftningen från i våras, bidrar till att sätta säkerhetsskydd högt på agendan, inte minst hos säkerhetskritiska branscher såsom luftfart, hamnar, energi, transportbolag, telekombolag och livsmedelsbolag. Vi har under perioden fått flera nya kunder och uppdrag inom säkerhetsskydd, framförallt inom energi och telekom, säger Hans Torin, vd på Combitech, i ett pressmeddelande.

Combitech lyfter i rapporten fram några viktiga händelser under tredje kvartalet:

• Intensifierat samarbete med Stena Recycling och ABB. I ett första projekt har de använt artificiell intelligens och robotisering för att effektivisera återvinningen av dammsugare.

• Nytt samarbetsavtal med RUAG Space kring utveckling och kompetens. 

• Flera nya kunder och uppdrag inom säkerhetsskydd, framförallt inom energi och telekom. 

• Nya avtal inom offentlig verksamhet inom framförallt it-tjänster och informationssäkerhet.

– Vi märker av ett stort behov av att utveckla och knyta ihop autonoma processer och människor i säkra digitala ekosystem, säger Hans Torin.

Combitech har 1 790 anställda, varav drygt 450 på kontoret i Mjärdevi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!