Enligt polisen har det inträffat en olycka mellan ett tåg och en traktor i trakten av Ruda, mellan Blomstermåla och Högsby i Kalmar län.

– Två personer har förts till sjukhus, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Senare meddelades att ytterrligare en person, traktorförararen, förts till sjukhus med ambulans. Ett 40-tal passagerare fanns ombord på tåget när olyckan inträffade strax före klockan 20.00 på torsdagen.

Enligt Trafikverket är det stopp i tågtrafiken mellan Berga och Blomstermåla på grund av olyckan. "Detta medför att vissa tåg blir inställda på delar av sträckan. Ingen information om ersättningstrafik finns i nuläget", skrev Trafikverket inledningsvis i ett pressmeddelande.

Trafiken beräknas kunna återupptas som normalt tidigast från klockan 12.00 på fredagen. Så här skrev Trafikverket klockan 22.30 på torsdagen: "De flesta tågen är inställda mellan Kalmar och Berga. Vissa tåg är inställda även på sträckorna Kalmar – Hultsfred, Berga – Oskarshamn eller hela sträckan Kalmar –Linköping. Bussar ersätter inställda tåg."

Vid 23.15 på torsdagen meddelade polisen att samtliga tågpassagerare evakuerats och fått lämna platsen i ersättningsbuss.