Enligt kammaråklagare Britt-Louise Viklund ska tre tonårspojkar – 16, 15 och 14 år gamla – ha våldtagit en minderårig flicka den 11 mars i år i Trädgårdsföreningen. 15-åringen ska inför sina kamrater ha förgripit sig på tonårsflickan. 15-åringen ska enligt åtalet bland annat ha hållit fast flickan genom ett grepp med sina ben runt hennes kropp och sagt att kamraterna fick göra vad de ville med henne. 16-åringen och 14-åringen ska ha hållit fast flickans ben och åtminstone en av dem ska ha förgripit sig sexuellt på henne.

Hot i telefon

Dagen efter det inträffade talade 15-åringen i telefon med brottsoffret. Han ska då ha försökt att hindra henne från att göra en polisanmälan genom att säga att han skulle knivhugga henne.

Artikelbild

| Två tonårspojkar har åtalats för att ha våldtagit en minderårig flicka i Trädgårdsföreningen.

Förundersökningen har av hänsyn till de inblandades låga ålder belagts med sekretess. Av stämningsansökan framgår dock att åklagaren bland annat åberopar inspelade samtal mellan brottsoffret och de misstänkta.

Åklagaren anser att 15-åringen och 16-åringen ska dömas för grov våldtäkt mot barn. Detta eftersom flera personer ska ha deltagit i övergreppet och att gärningsmännen använde våld. En försvårande omständighet är även att flickan utsattes för flera olika slag av sexuella handlingar. 15-åringen har även åtalats för övergrepp i rättssak.

Nekar till brott

15-åringen och 16-åringen har i förhör erkänt att de befann sig i Trädgårdsföreningen den aktuella tiden, men nekar till brott. Till rättegången, som kommer att hållas bakom stängda dörrar nästa vecka, har åklagaren bland annat åberopat videoinspelade förhör med flickan. Åklagaren kommer även att spela upp ett förhör med 14-åringen, som är för ung för att åtalas.