Inne i Hönshuset i Regna placeras tavlor ut runt om i lokalen. Det är tavlor med illustrationer av kängurun "Hoppan Hansson" som är gjorda till barnboken med samma titel som är skriven av Anders Nyman. Den handlar om en vild känguru som följer med en familj hem i resväskan.

– Vi ställer ut bilderna för det ger en väg in till boken. Det här är ett klassiskt sätt att illustrera berättelser, säger Ulf Lindahl.

Ulf Lindahl förklarar att det till en början var svårt att illustrera då han inte hade någon inarbetad stil. Tidigare har han gjort illustrationer till äldre barn och vuxna. Han fick studera kängurur för att förstå hur de rör och beter sig för att göra verken verklighetstrogna. Illustrationerna är gjorda i akvarell, en teknik som föll sig naturligt för Ulf Lindahl.

Artikelbild

| Boken handlar om Hoppan Hansson som följer med en familj hem i en resväska från Australien.

– Vi var överens om att bilderna skulle vara i färg och jag har tecknat förut. Då har det varit i svartvitt, men här var det färg som behövdes och då kändes det naturligt att använda akvarellfärg.

Ulf Lindahl arbetar annars som redaktör på ett bokförlag och är van att producera och ge ut böcker men fick med detta konstprojekt möjligheten att arbeta från ett annat perspektiv än vad han är van vid.

– Jag fick prova på någonting jag inte gjort så mycket förr, nu blev jag mer hantverkare. Det tycker jag var en härlig utmaning, det har varit en stor energigivare, förklara han.

Utställningen pågår från den nionde augusti och fortsätter sedan varje helg tre veckor framåt.