Planer på slakteri för belgisk blå

Uppfödarna av köttdjuret belgisk blå planerar att starta ett eget slakteri. Detta eftersom de etablerade slakterierna skärpt rutinerna för att sätta stopp för rasen.

Foto: Fotograf saknas!

Malmö2007-07-07 01:08
De svenska uppfödaarna har vänt sig till den tyska marknaden men är nu redo för att starta ett slakteri i egen regi.-Det finns folk i organisationen som är villiga att sätta lite kapital i det hela, så vi kan komma igång med ett kooperativt slakteri, säger Guy Allan Svensson, ordförande i Svenska belgisk blå-föreningen, till lantbrukstidningen ATL.Föreningen tänker sig slakt av 2000 djur om året inledningsvis. Därefter ska köttet av den omstridda rasen säljas till restauranger, storkök samt konsumenter som vill ha ekologiskt kött.-Vi vet ju att det importeras stora mängder av detta köttet till storkök och restauranger. Och genom att använda belgisk blå, som är goda foderomvandlare, kan vi få fram mer ekokött, säger Guy Allan Svensson.Slakteriet kan komma att hamna i nordvästra Skåne eller i södra Halland.TT
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om