Strax efter klockan ett under natten till torsdagen larmades polisen om en skottskadad person vid Silverringen i Navestad.

– Det var vittnen som larmade om det här. Det är flera vittnen som hörde av sig till oss, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Hur mycket vittnena har sett av händelsen vill polisen inte gå in på i nuläget, av utredningstekniska skäl.

Artikelbild

När polisen kom till platsen anträffades en skadad man i 25-årsåldern. Mannen fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset.

– Han anträffades utomhus. Var och när själva brottet ska ha skett är för tidigt att säga. Det är en av de viktigaste sakerna att utreda för oss initialt, säger Thomas Agnevik.

Stora avspärrningar har upprättats vid området och tidigt under torsdagsmorgonen genomfördes en teknisk undersökning vid området. Polisen har också genomfört spanings- och utredningsarbete under natten, uppger polisen.

– Just ni håller vi på mest intensivt med den kriminaltekniska utredningen och olika typer av undersökningar på platsen. Vi försöker samla ihop de spår och bevis vi kan finna inom avspärrningarna, i första hand med kriminaltekniker men även med hjälp av vissa typer av hundar, säger Thomas Agnevik.

Artikelbild

Polisen uppgav initialt att den skadade mannen var allvarligt skadad men att hans till tillstånd inte var livshotande. Enligt uppgifter från sjukhuset under dagen bedöms nu mannens skador som lindriga.

Polisen vill inte gå in på var på kroppen mannen har skjutits och inte heller hur många skott som avlossats mot honom.

Artikelbild

– Vi har pratat med honom. Han är naturligtvis väldigt påverkad av det som har hänt. Så fort läget medger hoppas vi kunna hålla mer detaljerade förhör med honom, säger Thomas Agnevik.

Polisen uppger att man också kommer att hålla fler förhör med vittnen under morgonen.

Artikelbild

I nuläget är ingen gripen för skottlossningen som rubriceras som försök till mord.