Asien Bortspolade bostäder, jordskred och kollapsade hus. Monsunregnen fortsätter att sprida kaos och förstörelse i södra Asien.

Hittills har 180 människor omkommit i Indien, Nepal, Bangladesh och Pakistan och sex miljoner människor har drabbats av skyfallen uppger landens myndigheter, rapporterar CNN.

Monsunregnen är livsviktiga för de 20 procent av jordens befolkning som bor i området. Vattnet behövs för vattning och för att grundvattennivån ska fyllas på. Men skyfallen, som brukar pågå mellan juni och september, orsakar också stor förödelse.

Artikelbild

| En indisk kvinna bär på sina saker när hon söker skydd från regnen i staden Guwahati i delstaten Assam.

Samhällen har skurits av på grund av vattenmassorna, människor har blivit strandsatta i översvämmade hus och hälsoexperter i Nepal varnar för att sjukdomar kan börja spridas och vädjar om internationell hjälp.

Värst drabbat är just Nepal där runt 70 människor befaras ha dött. Omkring 50 människor i Indien har omkommit i skyfallen där östra delen av landet drabbats hårdast. Över 20 personer i pakistanska Kashmir och 34 i Bangladesh har mist livet. Flera av de omkomna är barn.