– Så äckligt. Min fru mår fortfarande dåligt, berättar hennes man.

Han fick ett upprört telefonsamtal till jobbet på torsdagseftermiddagen.

– Ja, hon var helt galen! Och hon mådde dåligt hela kvällen.

Artikelbild

| Här, mitt i spenaten, låg den döda lilla musen.

– Det värsta var ju att hon hade ätit de där bladen.

Kvinnan handlade påsen med babyspenatblad i en livsmedelsaffär i Mjölby. När hon kom hem tog hon ur några blad som hon sköljde och åt. Samtidigt öppnade hon påsen lite till. Där låg den lilla döda musen, mitt i spenaten.

– Jag vill veta hur den har hamnat där, säger hennes man. Musen har inte kommit in i påsen i butiken, påsen var ju oöppnad. Den måste ha hamnat där under packningen.

Daily Green är ett dotterbolag till Greenfood som säljer 6 miljoner salladspåsar per år. Kommunikationsansvariga Lisa Isaksson är helt bestört över musfyndet.

Artikelbild

– Det är verkligen jättetråkigt och i princip omöjligt, säger hon. Vi har haft fabriken i 30 år, och något liknande har hänt EN gång tidigare, för mer än 15 år sedan.

Hon misstänker att musen har kommit med transportlådan från skörden. I fabriken har den undgått upptäckt när lådan har tömts, under transporten till kylrummet, vid tvättningen och vid filtren mot insekter, och så under den sista transporten mot förslutningen av påsen.

– Vi har ett rigoröst arbete kring hanteringen, kontroller görs varje vecka av anticimex och det har inte funnits indikationer på problem, säger Lisa Isaksson.

– Men det som inte kan hända har ju hänt. Skörden sker i naturen och där finns djur. Nu måste vi se över rutinerna. Ingen enda kund ska behöva oroa sig för att det händer igen.