Utreder försäljning av S:t Anna

Alliansen går vidare och ger tjänstemännen i uppdrag att titta på förutsättningarna vid en eventuell försäljning av lägergården i S:t Anna.

Kommunen har länge beddrivit lägerverksamhet på platsen, men nu ska man utreda förutsättningarna att sälja fastigheterna.
(Genrebilder. Bilden är ett montage)

Kommunen har länge beddrivit lägerverksamhet på platsen, men nu ska man utreda förutsättningarna att sälja fastigheterna. (Genrebilder. Bilden är ett montage)

Foto: Gabby Baldrocco, Håkan Larsson/Mostphotos

Motala kommun2019-10-24 20:00

Motala kommun har fått de tre fastigheterna i S:t Anna i gåva. Länge har kommunen bedrivit lägerverksamhet på platsen, men det har också i många år funnits en diskussion politiskt om det är en kommunal verksamhet och om inte hela anläggningen på 25 hektar borde säljas.

Alliansen vill nu gå vidare på det spåret och inför en eventuell försäljning av området så har man gett tjänstemännen i uppdrag att utreda förutsättningarna för en affär.

– Vi ska utreda förutsättningarna och vad man kan göra med fastigheten om man skulle göra någonting annat med den än i dag, säger mark- och exploateringschef Hanna Hammarlund.

Det handlar dock inte om att utreda någon alternativ verksamhet för kommunens del utan uppdraget handlar om att se om marken kan säljas till någonting annat än lägerverksamhet.

– Det är ganska hårt reglerat eftersom det handlar om strandskydd, men det här är någonting som vi behöver titta på tillsammans med Söderköpings kommun. Vad det kommer att ge kan jag inte säga i dag, vi har bara precis påbörjat arbetet, säger Hanna Hammarlund.

Innebär det här att S:t Anna ska säljas?

– Nej, det här är inget beslut om försäljning utan handlar bara om att titta på förutsättningarna. Det blir en politisk fråga om man ska sälja, säger Hanna Hammarlund.

Kommunen fick S:t Anna som gåva, kan man sälja gåvor?

– Kommunen har full äganderätt enligt gåvobeviset vilket innebär att det är upp till kommunen att göra vad man vill med den, säger Hanna Hammarlund.

Karta: Sankt Anna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!