Orden kommer från Mats Andersson som driver MC-montörerna i Norrköping. Ett väletablerat företag som haft lokaler på flera ställen i Norrköping, senast på Risängen.

Men nu har man tagit steget och satsat på helt nybyggda lokaler ute vid trafikplats Klinga.

– Det var framför allt det bättre läget som avgjorde, nu ligger vi utmed E4 där mängder med bilar passerar dagligen, säger Mats Andersson.

Artikelbild

| Mats Andersson är nöjd med försäljningen av nya Yamaha-motorcyklar.

– Sedan är ju den här nybyggda lokalen mycket bättre för våra ändamål. Här har vi själva varit med och bestämt hur vi vill ha det.

Motorcykelhandlarna runt om i landet har haft det svårt och många har gått i konkurs. Vilket är motsägelsefullt då det trots allt finns cirka 320 000 motorcyklar i trafik.

– Vi har klarat oss och säljer bra. Yamaha, som vi säljer, har haft ett bra modellutbud de senaste åren som lockar kunderna. Förra året ökade vi försäljningen ganska rejält.

Vinsten på en nysåld motorcykel är väldigt liten vilket gör att handlarna måste sälja utrustning, tillbehör och tillhandahålla service och reparationer för att dryga på intäkterna.

Artikelbild

| I verkstaden kör man mest Yamaha, men ibland tar man även andra märken.

– Visst märker vi av näthandeln. Men många vill komma in och testa grejorna innan de köper och det är betydligt lättare att komma hit om något krånglar än att skicka tillbaka via post.

– Sedan skiljer det inte så mycket i priser längre. Visst, vissa postorderfirmor har lockpriser, men i det stora hela är skillnaden inte stor.

Artikelbild

| I visningshallen börjar det fyllas på med årets nyheter.

Inne butiken står flera av 2018 års modeller uppställda. Mats Andersson tror på fortsatt framgång för de kåplösa modellerna MT-07 och MT-09 som tidigare år sålt bra.

De som köper nya motorcyklar är i alla åldrar och både män och kvinnor.

– Tyvärr säljs inte så mycket av de extrema sporthojarna. Försäkringspremierna för dessa är skyhöga vilket tar bort en hel del kunder.

Utöver försäljningsdelen så har man valt att satsa på en stor och välplanerad verkstad.

– Vi riktar in oss på Yamaha i första hand. Visst kan vi ta någon annan hoj emellanåt, men vi har så vi klarar oss med Yamaha, säger Mats Andersson.

När han visar runt i de nya lokalerna är nästan allt färdigt. Nu saknas bara lite spotlight i taket i visningshallen sedan är det mesta helt klart.

Butiken har varit lite smygöppen under ett par veckors tid och nu på lördag kör man en invigning med bland annat provkörning av nya hojar om vädret tillåter.

– Yamaha Custom Club kommer att komma hit och visa upp sin verksamhet på planen utanför entrén.