Det var vid halv sju på tisdagsmorgonen som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Söderleden mellan Lindövägen och Arkösundsvägen – orsaken var en trafikolycka där två personbilar krockat – åtminstone den ena bilen hade kraftiga skador.

Trafiken stängdes snabbt av och under räddningsarbetet uppstod långa köer i morgontrafiken. Det konstaterades snabbt att två personer drabbats i olyckan varav en allvarligt. Bägge fördes till sjukhus med ambulans.

– Jag har inga uppgifter om det var halka på platsen, enligt det ursprungliga larmet ska en bil ha blivit påkörd bakifrån men vi tror nu att det handlar om en frontalkrock, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Artikelbild

| Det var en våldsam kollision som inträffade på Söderleden på lördagsmorgonen.

Vid 13-tiden kom uppgiften från polisen att en av de drabbade avlidit. Det rör sig om en man i 55-årsåldern som färdades i den mindre av de två kolliderande bilarna, anhöriga har underrättats. Den andra bilens förare, en man i 60-årsåldern, har inte bedömts vara allvarligt skadad.

Nu har polisen inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

– Vi tar nu in vittnesuppgifter för att exempelvis få ett begrepp om vilka hastigheter bilarna höll. Dessutom genomgår bilarna en teknisk undersökning för att fastställa att det inte handlat om några tekniska fel på fordonen, berättar Monica Bergström.

– Vi försöker helt enkelt hitta orsaken till denna olycka.

Artikelbild

| Köerna blev långa under räddningsarbetet.

Polisen skriver att mannen i 60-årsåldern inte är misstänkt för något brott.

Läs mer: En person har avlidit.