Sedan någon vecka tillbaka finns det irländska stenläggare i Norrköping. De försöker med alla knep att sälja in sina tjänster och får de inte betalt blir de hotfulla.

 

Gun Persson och Tage Nyholm, som har ett radhus på Attungsgatan i Eneby har råkat ut för dessa bedragare och varnar nu alla för att ha något som helst med dem att göra.

Artikelbild

| Tage Nyhoolm och Gun Persson har fått en ny stenbeläggning utan att ha bett om det. Irländaren som lagt det passade på under deras semester och vill ha 35000 kronor för jobbet. Foto: MATZ GLIMHED

 

Gun Persson berättar att de nu krävts på 35 000 kronor av dessa irländare för ett arbete de inte beställt.

 

- Vi fick besök av en man den 17 september som erbjöd sig att göra en ny stensättning åt oss. Vi blev helt tagna först, men sa att det inte var aktuellt.

Artikelbild

| Tage Nyhoolm och Gun Persson har fått en ny stenbeläggning utan att ha bett om det. Irländaren som lagt det passade på under deras semester och vill ha 35000 kronor för jobbet. Foto: MATZ GLIMHED

 

Vill ha 35 000 kronor
Efter det åkte Gun och Tage på en veckas semester och nu när de kommit hem har de en helt ny stensättning och det utan att de gjort något avtal eller annat med Andrew, som den irländare de fick besök av kallar sig.

 

- Det enda vi fått är en vanlig post-it-lapp där det står ett telefonnummer till Andrew.

 

- Bara en timme efter att vi kommit hem från vår semester står Andrew där med framsträckt hand och vill ha 35 000 kronor för arbetet. Vi frågade då vem han var och vad han hade för referenser och han blev alltmer irriterad, berättar Gun.

 

Paret upplyste honom om att han utfört arbetet utan deras tillåtelse, vilket verkade reta upp honom så att han sa att han kunde ta bort sin stenläggning, men då Gun och Tage kontrade med att han då skulle återställa det hela som det var, avlägsnade han sig.

 

- Vi ringde polisen, men det är nästan omöjligt att komma fram på 11414 och när vi kom fram fick vi veta att det inte var ett polisärende, säger Gun som nu ändå gjort en polisanmälan.

 

Känner stort obehag
Då fick hon ett bra mottagande av polisen och i anmälan står det att den irländske stenläggaren misstänks för hemfridsbrott, olaga hot och egenmäktigt förfarande.

 

Givetvis känner de nu ett stort obehag och en viss rädsla då mannen uppträtt hotfullt.

 

Han har dessutom hotat med att blockera gatan med lastbilar om de inte betalar.

 

- Jag är rädd för att det här bara trappas upp, men vi hade inga problem med vår stensättning tidigare så vi tänker inte betala. Det spelar ingen roll om de prutar. De får inte betalt, säger Gun Persson.

 

 

Läs mer i onsdagens Norrköpings Tidningar