I Kristinaparken flanerar de vuxna omkring, medan barnen springer mellan åkattraktionerna. Doften är söt av sockervadd och popcorn. Lennart Sandberg står och tittar ut över tivolit, med en sockervadd i handen.

- Det är kul att något händer i stan, säger han.

Frun Margareta Sandberg som står bredvid med solglasögonen på och två mjukisdjur i famnen, håller med

Artikelbild

- Vi brukar gå på Augustifesten. I kväll ska vi se fyrverkerierna och morgon blir det "Sinatra, Janne och jag" i Knäppingsborg, säger hon.

- Men när barnbarnet är med blir det tivoli, säger Lennart och pekar mot de färgglada farfarsbilarna som åker runt runt framför honom.

Enligt Johan Bergerfalk, en av arrangörerna på Augustifesten, är tivolit ett av de mest populära inslagen under festens fyra dagar.

- Artisterna, fyrverkeriet och marknaden är andra punkter på programmet som drar folk, säger han.

Augustifesten, som varit ett inslag i Norrköpings stadsmiljö sedan 1984 drar ungefär 100- 150 000 personer vid bra väder under de fyra dagarna den håller på.

- Många lägger sina semestrar efter det här, säger Johan Bergerfalk.

Artikelbild

Trots sitt engagemang i festen vill Johan Bergerfalk inte säga att han har någon favorit bland arrangemangen.

- Nej, jag tycker det bästa är att se så mycket folk som möjligt ute på stan. På rix-fm festivalen brukar Vasaparken vara full av folk som liksom bara vrålar "ge oss underhållning". Det är härligt.

Men för barnfamiljerna i Kristinaparken är mycket folk inget man längtar efter. Där räcker det med farten från karusellerna.

- Vi är här nu på onsdagsförmiddagen eftersom det är lugnt. Det är bäst för barnen, säger Moa Åberg, från Söderköping och förbereder äldsta barnet för en tur i radiobilarna.