Leksaker och gosedjur blandades med kläder, skor, väskor och mycket glas. Idag lördag var det premiär för loppisen på övervåningen på parkeringplatserna vid köpcentret. Loppisen, som tidigare funnits både vid Brunnssalongen vid Himmelstalund och på parkeringen vid Stadium Arena, har nu fått en ny plats. Arrangörerna var mycket nöjda.

– Många besökare sa att de sett loppisen från E22. Nu har vi äntligen ett lika bra läge som vid hade vid Brunnssalongen, säger Andreas Giselgren.

Även försäljarna och besökarna tyckte att den nya platsen var bra. Ett 70-tal bilar fyllda med saker deltog och arrangörer tror att de får rum med cirka 60 bilar till om många vill sälja. Enligt beräkningarna kom ett par tusen personer till arrangemanget.

Artikelbild

| Skor, skor, skor fanns på loppisen vid Mirum i Norrköping.

Åttaårige Halldór Fältman var en av försäljarna. Han hade plockat ut leksaker, spel och cyklar som han sålde.

– Jag har redan sålt tåg och en Byggar Bob-leksak. Sen har jag sett två blå glas och ett grönt som jag vill köpa, säger han.

– Jag har med mig böcker och kläder. Vi får se om de säljs. Huvudsaken är att inte ha med lika mycket tillbaka, skrattar Teresa Fältman.

Vännerna Saga Helin och Kajsa Vinell hade plockat ur skåpen.

Artikelbild

| Smycken, glas och kläder fanns på många bord.

– Jag har redan sålt alla väskor. Sedan har jag mest kläder, jeans, skor. En del saker är nya och har prislappen kvar, säger Kajsa Vinell.

– En del saker vill jag bara bli av med men andra saker, som är värda mer, vill jag få lite mer för, säger hon.