Det var våren 2016 som en grupp på tolv cyklister var ute på en gemensam tur. Plötsligt körde en bil om sällskapet och tvärnitade strax framför. Men vad som hände sedan finns det olika versioner av.

Enligt cyklisterna hoppade en ilsken man ut ur bilen och började skrika åt sällskapet. Han ska sedan ha tagit strypgrepp på gruppledaren och knuffat omkull denne.

Bilisten själv, som senare kom att åtalas, nekar helt till detta och menar att han eventuellt kan ha "hött med fingret", men inte rört någon av cyklisterna.

Anledningen till att han ens stannade var att cyklisterna vinglade runt och tog mycket plats på vägen, berättade han i rätten. Detta tvingade föraren att väja och han klev därför ur och frågade om gruppen kände till de gällande trafikreglerna – vilket i sin tur ledde till en upprörd debatt.

Bilförarens historia motsägs dock av vittnen som stödjer cyklistens sida. Därför väljer nu tingsrätten att döma den 59-årige mannen för ringa misshandel. Straffet blir 6 000 kronor i dagsböter.