Ädelostfylld kycklingfilé

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-10-05 01:05
Kycklingfilé har blivit storsäljare men framgången till trots är smaken nästan obefintlig. Ska det bli något för smaklökarna att glädjas åt gäller det att krydda.Problemet med kyckling är att alltför tuff kryddning helt slår ut den lilla smak som finns. Ett bättre alternativ är att fylla kycklingen med något som ger smak, exempelvis ädelost och färska kryddor.Snitta kycklingfiléerna i sidan och stick in en tunn skiva ädelost. Lägg in lite finhackad rosmarin och peppra lätt med vitpeppar. Salta inte, osten innehåller salt så det räcker. Tryck ihop och vänd filéerna i ströbröd.Stek kycklingfiléerna med olivolja i medelvarm panna. Vänd köttet så det blir gyllenbrunt runt och helt genomstekt.Koka upp vatten och grädde till sås. Tillsätt kycklingfond och sojakulör för smak och färg. Krydda med salt och vitpeppar. Red med maizena löst i lite vatten till lagom konsistens. Servera med varm grönsak.
4 personer
4 kycklingfiléer50 g ädelostett par kvistar färsk rosmarinvitpeppar2-3 msk ströbrödolivolja till stekninTill såsen:
2 dl vatten1 dl grädde1 msk kycklingfond1 tsk sojakulörsalt och vitpepparmaizena till redning
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om