Här öppnar nya lunchrestaurangen

"Det är full gas, jag vet inte hur man trycker på bromsen", säger 20-åriga Alan Malki som snart öppnar Campo, en av Norrköpings största lunchrestauranger.

20-åriga Alan Malki öppnar sin andra restaurang. Den här gången i Norrköping.

20-åriga Alan Malki öppnar sin andra restaurang. Den här gången i Norrköping.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2023-09-25 19:00

Vi har tidigare berättat om Alan Malki, det var när han renoverade sin restaurang Campino vid Hagatorget i Söderköping. Trots skenande priser på råvaror och el valde han då att göra en stor renovering efter att en vattenskada uppstått på krogen. En satsning som han inte ångrat då affärerna blomstrat sedan dess. Nu väljer Alan Malki att göra ytterligare en investering – på en lunchrestaurang i Norrköping. Restaurangen kommer heta Campo och är belägen i Sockerbagarnas förre detta lokaler i kvarteret Amerika vid Syltenområdet.

– Just nu känns det riktigt bra. Du skulle sett hur det såg ut här tidigare. Det var kaos här inne, vi har fått bygga om mycket, berättar Alan Malki.

undefined
20-åriga Alan Malki öppnar sin andra restaurang. Den här gången i Norrköping.

Med borrljud i bakgrunden, byggarbetare som springer fram och tillbaka i lokalen för att ta sig an nya arbetsuppgifter och en kock som skruvar ihop matsalsbord, slår vi oss ner för att prata om hans olika projekt.

– Det här blir min andra restaurang och jag är bara 20 år gammal. Jag hamnade i den här branschen på grund av min pappa som jag har jobbat med i hela mitt liv. Jag driver det här själv, men han finns hela tiden i bakgrunden och hjälper till.

Med tanke på tuffa ekonomiska tider - hur vågar du öppna ett ställe till?

– Det är full gas, jag vet inte hur man trycker på bromsen, säger Alan Malki.

– En del är att min restaurang i Söderköping går väldigt bra. Jag har dubblat kassan sedan vi öppnade efter renoveringen. Egentligen hade jag inga planer på att öppna något ställe i Norrköping. Jag tänkte att det redan fanns så många restauranger här, men så fick höra talas om att den här lokalen var ledig och då bestämde jag mig för att fortsätta satsa.

undefined
Restaurangen kommer heta Campo och är belägen i Sockerbagarnas förre detta lokaler i kvarteret Amerika vid Syltenområdet.

Kommer det bli fler restauranger?

– Jag vill driva så många som möjligt. Om jag kan öppna en ny restaurang varje år skulle jag vara nöjd, säger Alan Malki.

Vad kommer du erbjuda här?

– Det kommer att bli 190 sittplatser och vi kommer servera både frukost och lunch. Maten kommer att vara buffé med husmanskost, orientalisk, asiatisk, veganskt och till viss del italiensk mat. Vi kommer vara en av de största lunchrestaurangerna i Norrköping, både vad det gäller sittplatser och matutbud, säger Alan Malki.

Planen är att restaurangen öppnar i slutet av september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!