Asiatisk vitkålsgryta
Foto: Dan Strandqvist
Foto: Fotograf saknas!
Snåla med kött eller välj mager picknickbog som ligger bra till i pris. Satsa på rikligt med vitkål och vips blir det mat för många till riktigt överkomligt pris. Här en asiatiskt inspirerad kålgryta.
Strimla kött och grönsaker. Mjuka upp vitkålen med matolja i stor gryta. Kålen ska inte bli brun utan bara mjukna. Ta upp kålen, höj värmen och lägg i köttstrimlorna som däremot ska få lite färg. Efter några minuter tillsätts paprika, lök och svamp, efter ytterligare några minuter åker kålen tillbaka i grytan.
Krydda med färskriven ingefära och tabasco. Slå i vatten och smula över en halv buljongtärning.
Lägg på lock och låt grytan stå på låg värme under tiden som riset kokar. Om man vill kan räkor tillsättas strax före servering.
4 personer
300 g magert färsk bogfläsk
1/2 vitkålshuvud
1 röd paprika
1 grön paprika
2 gula lökar
1 purjolök
100 g champinjoner
1/2 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
1 msk finriven färsk ingefära
1 kryddmått tabasco
salt
matolja
100 g skalade räkor
300 g magert färsk bogfläsk
1/2 vitkålshuvud
1 röd paprika
1 grön paprika
2 gula lökar
1 purjolök
100 g champinjoner
1/2 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
1 msk finriven färsk ingefära
1 kryddmått tabasco
salt
matolja
100 g skalade räkor
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!