Asiatiska kycklingspett

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2008-07-30 00:15
Kycklingspett med jordnötssås var en landsplåga för några år sedan. Nu har hysterin släppt och vi kan njuta denna indonesiska rätt utan att känna oss som en i flocken. Det är inte svårt att göra sin egen jordnötssås. Här kommer ett säkert recept.Skär kycklingfiléerna i långa strimlor, 3-4 strimlor per filé brukar vara lagom. Trä upp köttet på blötlagda grillspett av trä. Blanda och pensla kycklingen med marinad. Låt köttet dra ett par timmar i kylskåp.Lägg en matsked currypasta och en halv matsked olja i en kastrull. Låt kryddan dra på mycket låg värme ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör och socker. Rör om och låt allt bli varmt men inte mer. Grilla kycklingen 2-3 minuter på vardera sidan. Var noga med att köttet är helt genomstekt innan det serveras. Bjuds med jordnötssås, ris och blandad sallad.
Recept
4 personer 4 kycklingfiléerTill marinaden:2 msk rapsolja4 msk limejuice1 pressad vitlöksklyftasalt och pepparTill såsen:1 msk röd currypasta + 1/2 msk rapsolja3 dl kokosmjölk1 tsk fisksås (ersätter salt)4 msk jordnötssmör1 tsk strösocker
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om