Båda är flygare men helt olika
Jan Emilsson och Kjell Nordström och är två väldigt olika piloter. Den första har flugit enbart konstflygning i sju år, den andra har flugit professionellt både inom militären och på Saab i 40 år.
Jag brukar sätta mig i planet ungefär tio minuter innan jag ska iväg, ropar Kjell Nordström uppifrån cockpit och försöker överrösta oväsendet från andra plan som redan hunnit upp i luften.
Han ser glad ut, han har flugit i fyrtio år och är inte alls nervös. Det är knappast första gången han flyger det här planet heller.
Det är från 1943 och var ett av det första som SAAB byggde.
Jag tar det lite försiktigt med det här planet men det kommer bli någon loop och någon roll, säger Kjell Nordström.
Det är fantastiskt att flyga ett sådant här veteranflyg, det har historia, säger han.
Han verkar inte ha tröttnat på att rulla runt som en svala i skyn trots sina 40 år i luften.
En yngre pilot med helt annan inriktning är Jan Emilsson från Skellefteå. Han flyger ett litet blått, ryskt plan, ett Sukhoi SU 26, som är byggt enbart för konstflygning.
Det här är världens häftigaste airobatic-plan. Det går att göra vad som helst, det är bara pilotens huvud som begränsar, berättar Jan Emilsson.
Han flyger sist på lördagen, vid 16-tiden, men promenerar redan vid lunch omkring på flygområdet, iklädd sina flygarkläder. Overallen är en blå flamsäker fallskärmsdräkt som matchar planets blå kulör. Skorna är också blå och liknar boxningsskor med snörning ända fram i tårna. Egentligen är de rallyskor och används ofta av Formel1-förare.
Själv är han smidig med blont kortklippt hår. Det där med utseendet är faktiskt viktigt, menar han.
Han avslutar alltid sin show med att först resa sig upp ur cockpit och sträcka upp armarna i ett V-tecken och sedan stiga ur planet omringad av kraftig rök.
Då gäller det att vara snygg.
Jag har valt de här kläderna för att det ska vara lite extra spektakulärt, säger han.
Planet han kör tillhör en av de bästa för konstflygning och inne i cockpit står all text på ryska.
Ryssarna är världsbäst på det här, de tillhör fortfarande världseliten. De är mycket mer intresserade av att utveckla bra konstflygningsplan än vi i Sverige.
Jan Emilsson brukar ha 1215 uppvisningar per år.
Att flyga konstflyg kräver god fysik. Under flygningen upplever piloten krafter på uppåt 10 G. Det innebär att en person på 65 kilo utsätts för 650 kilos tryck.
Vid varje loop och roll gäller det att spänna kroppens muskler från midjan och nedåt för att blodet ska hålla sig kvar i huvudet. Det gäller att inte svimma.
Det är väldigt roligt men efteråt är man helt knäckt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!