På fastigheten Guldringen 48–50, som tidigare rymde kommunal verksamhet och ett privat företag, hade ett 40-tal fönsterrutor krossats under upploppen i påskhelgen.
– Det är mer jobb än vad många tror att byta ut ett sönderslaget fönster. Dels behöver vi först ta bort plåten runt fönstren. Dels sitter det flera markiser som inte heller kan vara kvar om rutorna ska bytas. Vi pratar om timmars jobb på varje ruta, säger Efkan Colakoff.
Han gissar att förövarna har försökt att pricka övervakningskameran på huset med sten, bangers eller raketer.
– Vad jag känner till har det satsats stora pengar i området men mycket har förstörts under påskhelgen. Jag vet inte vad samhällshatet bottnar i men utvecklingen är inte rolig, säger han.
Personalen på Barnavårdscentralen på Guldringen 56 möttes också av skadegörelse och krossade rutor på tisdagsmorgonen men de kunde ändå öppna verksamheten.
Ett par hundägare lyfte och bar sina hundar där det var som mest glassplitter i området.
Men nu ska det krossade glaset bort informerar Hyresbostäder.
– Vi har beställt sopmaskiner. Det är enda möjligheten att få upp glasresterna. Att försöka med sopborste och skyffel är svårt, säger Roger Glemhorn, förvaltningschef.
Joe Koutani har drivit Navestads bageri sedan 2009. Redan under skärtorsdagen märkte han vad som var på gång.
– Jag brukar stänga klockan 18.00, men de började samla sig här 16.30. Jag sa åt dem att de måste lämna, för jag måste stänga centrumet. Då sa de "det är inte du som bestämmer". Jag var ensam, men till slut märkte de att de skulle fastna härinne om de stod kvar, då jag låste. De var skitarga, men gick till slut ut. Jag tror det var därför de förstörde dörrarna senare, säger Joe Koutani vars bageri är ett etablerat namn i centrumet.
Han tror inte att den närmaste framtiden ter sig så lönsam för hans bageri med bakgrund av påskhelgens kravaller.
– Jag fick flera meddelanden, flera sms och samtal med avbokningar på beställningar. Jag kommer nog få flytta bageriet härifrån. Hyresbostäder vill inte det men vad ska jag göra? Det var helt okej förut, men nu?, frågar sig Joe Koutani som ska vänta ut de närmaste månaderna för att se hur det utvecklar sig.
Kunderna kommer från alla trosinriktningar och nationaliteter. Det är Navestadsbor.
– Jag själv är kristen, inte muslim. Men om någon skulle komma och bränna min bibel kommer jag aldrig göra som de har gjort. Det är väl Gud och inte jag som ska straffa någon?, säger Joe Koutani.
Rawa Alsalti såg med frustration på att dansken Rasmus Paludan skulle komma till Norrköping i syfte att bränna koranen. När hon såg scenerna från Navestad blev hon ännu mer upprörd.
– För mig är majoriteten som gör så här inte muslimer. Är det så, pratar man inte religion på ett riktigt sätt som man ska göra. Vi vill inte förknippas med det här, säger Rawa Alsalti.
Hon är dekoratör och grundare till Min Fest GS, med många vänner oavsett tro eller ursprung. Hon följer ramadan, och Rawa Alsalti har svårt att förlika sig med att Rasmus Paludan fick tillstånd att demonstrera i Norrköping.
– Det är inte frihet eller en rättighet att provocera och att hata. Där har polismyndigheten ett ansvar. Även om jag kontrollerar mina känslor, så blir jag så ledsen av det, säger Rawa Alsalti.