Bakgator inspirerade nya krogsatsningen

De tre ägarna till Kvarterskrogen Asken öppnar snart sin nya restaurang i Knäppingsborg. Namnet, maten och inredningen ska ge associationer till "bakgata".

Carl Franzén, Carina Carlqvist och Johannes Andersson öppnar snart sin andra restaurang i Knäppingsborg.

Carl Franzén, Carina Carlqvist och Johannes Andersson öppnar snart sin andra restaurang i Knäppingsborg.

Foto: Sarah Olsson

Norrköping2019-05-11 07:00

I lokalerna till gamla Fiskmagasinet och Enjoy i Knäppingsborg pågår arbetet för fullt. Det är hantverkare som slipar, hamrar och borrar och det är ännu svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut här om bara en månad då restaurangen ska stå klar. Men ägaren Carina Carlqvist beskriver:

– Inredningen kommer ha influenser från hela världen, med mycket Asien och Mexiko. Det blir rislampor, plåtjalusier, en rosa bar och mycket lampor i olika stilar och färger.

Ledordet för den nya restaurangen Pigeon Street är "bakgata" och maten kommer bestå av street food med "51 procent" vegetariskt. Ett tiotal personer har anställts, bland annat de två bartendrarna Robin Nockmar och Jakob Bravo som nyligen vann Sveriges största cocktailtävling.

Ägartrion, bestående av Carina Carlqvist, Carl Franzén och Johannes Andersson, har sedan tidigare restaurangen Kvarterskrogen Asken som sedan 2010 huserar i Knäppingsborg. 2013 öppnade de den tillhörande restaurangen Bakfickan/Burgarbaren i källarlokalen. Nu öppnar de alltså ytterligare en i kvarteret.

– Vi har länge velat öppna en till restaurang och har spanat på lokaler. Sedan blev de här lokalerna tillgängliga och vi trivs väldigt bra i kvarteret och har bra samarbete med hyresvärden, säger Carina Carlqvist.

Kommer ni inte konkurrera med er själva?

– Nej, det här är två helt skilda koncept, säger Johannes Andersson.

– På Pigeon Street kommer vi satsa på ett mer lekfullt och avslappnat koncept med enklare servering. Asken är en mer klassisk restaurang, säger Carina Carlqvist.

Lokalerna har fått en upprustning av fastighetsbolagetCastellum sedan Fiskmagasinet och Enjoy stängde ned i juli förra året. Bara några månader senare lades nästa restaurang i kvarteret, Pub och Krubb, ned efter att bara ha varit öppen i ett år. Men Pigeon Street-ägarna är inte oroliga för att de ska kunna stå sig.

– Vi har erfarenhet av toppar och dalar från vårt arbete med Asken sedan 2006, säger Carl Franzén.

– Sen har vi hört snacket, att det är många som tror på konceptet och undrar när vi ska öppna, säger Carina Carlqvist.

Nu hoppas de att även gästerna kommer få positiva associationer till namnet Pigeon Street – även om fågeln kanske inte alltid är särskilt uppskattad i matsammanhang.

– Vi gillar duvan, säger Carl Franzén.

– Kanske kommer det bli en grej, att folk börja säga att det ska gå och hänga på "Duvan". På östgötska förstås!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!